Αθλητισμός

Τσέλσι Champions League: Χαμός στο Λονδίνο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Τσέλσι Champions League: Χαμός στο Λονδίνο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης
Τσέλσι Champions League: Οι οπαδοί των «Μπλε» γιόρτασαν έντονα την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Champions League το βράδυ του Σαββάτου (29/5) από την Τσέλσι προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς των «Μπλε». Οι Λονδρέζοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στον τελικό του Champions League στο Οπόρτο. Χιλιάδες οπαδοί των «μπλε» παρακολούθησαν την αναμέτρηση έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετά το σφύριγμα της λήξης επικράτησε πανδαιμόνιο, όπως και σε άλλα σημεία του Λονδίνου, με την επιτυχία να γιορτάζεται μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής. Τσέλσι Champions League

Ο τελικός – Το τρόπαιο του Champions League στα χέρια της Τσέλσι

Χάρη στο τέρμα του Χάβερτς οι «μπλε» επικράτησαν για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν των «πολιτών» και έτσι κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Στον φετινό τελικό που έγινε χθες το βράδυ, η Τσέλσι ήταν αυτή που έφυγε με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές της, κατακτώντας το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας της, μετά το 2012. Έπιασε έτσι σε αριθμό κατακτήσεων τις Μπενφίκα, Νότιγχαμ Φόρεστ, Πόρτο και Γιουβέντους.

Τσέλσι Champions League

Τι κι αν όλα τα προγνωστικά την έδιναν ως αουτσάιντερ. Όλοι μιλούσαν, πριν από την έναρξη του τελικού, για την ώρα της Σίτι και του Γκουαρδιόλα. Τελικά διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Η Τσέλσι νίκησε στον τελικό του Ντραγκάο με 1-0 στον «εμφύλιο» και κατέκτησε το 2ο βαρύτιμο τρόπαιο της ιστορίας της, αφήνοντας την αντίπαλο της με άδεια χέρια. Ο φετινός τελικός ήταν και η εκδίκηση του Τόμας Τούχελ που πέρυσι οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό, αλλά τελικά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν.

Στις κερκίδες βρέθηκαν 16.500 θεατές, περίπου το 1/3 της χωρητικότητας του «Ντραγκάο». Η Σίτι είχε 6.000 φιλάθλους και η Τσέλσι 5.200, αφού επιστράφηκαν 800 εισιτήρια λόγω επιπλέον των υπέρογκων χρεώσεων. Ο αρχηγός της Τσέλσι, Θέσαρ Αθπιλικουέτα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ισπανός αρχηγός για μη ισπανική ομάδα σε τελικό Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Σίλβα, Γκιντογάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Βέρνερ, Χάβερτς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments