Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1: Το Champions League ανήκει στο Λονδίνο

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1: Το Champions League ανήκει στο Λονδίνο
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Χάρη στο τέρμα του Χάβερτς οι «μπλε» επικράτησαν για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν των «πολιτών» και έτσι κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Τι κι αν όλα τα προγνωστικά την έδιναν ως αουτσάιντερ. Όλοι μιλούσαν, πριν από την έναρξη του τελικού, για την ώρα της Σίτι και του Γκουαρδιόλα. Τελικά διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Η Τσέλσι νίκησε στον τελικό του Ντραγκάο με 1-0 στον «εμφύλιο» και κατέκτησε το 2ο βαρύτιμο τρόπαιο της ιστορίας της, αφήνοντας την αντίπαλο της με άδεια χέρια. Ο φετινός τελικός ήταν και η εκδίκηση του Τόμας Τούχελ που πέρυσι οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό, αλλά τελικά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν.

Στις κερκίδες βρέθηκαν 16.500 θεατές, περίπου το 1/3 της χωρητικότητας του “Ντραγκάο”. Η Σίτι είχε 6.000 φιλάθλους και η Τσέλσι 5.200, αφού επιστράφηκαν 800 εισιτήρια λόγω επιπλέον των υπέρογκων χρεώσεων. Ο αρχηγός της Τσέλσι, Θέσαρ Αθπιλικουέτα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ισπανός αρχηγός για μη ισπανική ομάδα σε τελικό Champions League.

Από τα πρώτα λεπτά ο τελικός είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις διαθέσεις τους για να φθάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Στο 8΄ ο Έντερσον έβγαλε μια πολύ ωραία  μπαλιά για τον Στέρλινγκ στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι. Ο Τζέιμς κατάφερε να το βγάλει από την πορεία του και το μόνο κέρδος ήταν για τη Σίτι ένα κόρνερ. Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Τσίλγουελ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Βέρνερ, ο οποίος με ένα αδύναμο χαμηλό σουτ δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Έντερσον. Στο 39΄ ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Αντρέας Κρίστενσεν.

Ο ρυθμός άρχισε σιγά σιγά να πέφτει. Ο Βέρνερ ήταν ο μοιραίος της Τσέλσι καθώς είχε 3 προσπάθειες για να πετύχει ένα γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τελικά το ημίχρονο δεν έμεινε χωρίς γκολ και αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι παίκτες του Τούχελ. Στο 42΄ ύστερα από κάθετη του Μάουντ προς τον Χάβερτς στην πλάτη της άμυνας, ο Έντερσον βγήκε, αλλά ο Γερμανός τον πέρασε και πλάσαρε σε κενή εστία. Ο Χάρβετς είναι ο πρώτος Γερμανός που σκόραρε σε τελικό Champions League μετά τον Γκιτογκάν το 2013 με την Ντόρτμουντ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Τσέλσι να προηγείται εύκολα, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σίτι. Πρωταγωνιστής για τους «μπλε» ο Καντέ, ο οποίος ήταν πανταχού παρών. Γεγονός που προκάλεσε στο ημίχρονο τον θαυμασμό και των αντιπάλων του. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ανέβηκε στο Twitter της Σίτι το εξής: «Δίχως αλλαγές στο ημίχρονο μέχρι τώρα. Ο Καντέ ήταν παντού, αν καταφέρουμε να τον ξεπεράσουμε ίσως να μπούμε ξανά στη… δουλειά»!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Η Σίτι έδειξε με μπαίνει με διάθεση να φθάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 56΄ο Ντε Μπρόινε προσπάθησε να ξεφύγει από τον Ρίντιγκερ, ο Γερμανός του έκανε φράγμα και οι δύο παίκτες χτύπησαν πρόσωπο με πρόσωπο. Υστερα από αρκετά λεπτά ο Γερμανός σηκώθηκε, όμως ο Βέλγος παρέμεινε στο έδαφος και τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει. Στη θέση του μπήκε ο Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Η Σίτι βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση μετά από ατομική ενέργεια του Φόντεν και πάσα στον Μαχρέζ, ο οποίος έβγαλε παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Αθπιλικουέτα με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.  Στο 62΄ η Σίτι ζήτησε πέναλτι όταν μετά το σουτ του Στέρλινγκ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Τζέιμς, αλλά τόσο ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ, όσο και το VAR δεν υπέδειξαν παράβαση. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα αύξησε την πίεση, όμως η Τσέλσι βρέθηκε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Καντέ έκλεψε την μπάλα και με τη μεσολάβηση του Χάρβετς έφθασε στον Πούλισικ  ο οποίος πλάσαρε άουτ σε ανεπανάληπτο  τετ α τετ με τον Μεντί. Η Σίτι έπαιξε το τελευταίο της χαρτί με την είσοδο του Κουν Αγκουέρο στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «πολιτών». Τελικά ο Αργεντίνος με τους συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ και να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση. Το σουτ του Μαχρέζ ήταν η τελευταία ευκαιρία της Σίτι για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.  Το τελικό σφύριγμα της λήξης  βρήκε την ομάδα του Λονδίνου θριαμβεύτρια της φετινής διοργάνωσης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Σίλβα, Γκιντογάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Βέρνερ, Χάβερτς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments