Πολιτική

Τσαβούσογλου: Συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες

Τσαβούσογλου: Συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες
Τσαβούσογλου: Συνεχίζεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα. Είχε σειρά επαφών και έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Συνέχισε τις επαφές του στην Κομοτηνή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης, ενώ είχε συνάντηση και με τους ψευδομουφτήδες.

Τσαβούσογλου: Η συνάντηση και με τους ψευδομουφτήδες

Ο Τσαβούσογλου προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά τις 10:00 για να μεταβεί στην συνέχεια στην Κομοτηνή. Ωστόσο αμέσως με το που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος έκανε μία προκλητική αναφορά μέσω Twitter σε «τουρκική μειονότητα». Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής. Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής “Τζελάλ Μπαγιάρ” όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θαμνά, εξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Τσαβούσογλου: Κρατά χαμηλούς τόνους η Αθήνα

Από την πλευρά της Αθήνας έχουν επιλεγεί συνειδητά χαμηλοί τόνοι, καθώς είναι αντιληπτό ότι και στην Αγκυρα υπάρχει κάποια –έστω ιδιότυπη– πρόθεση αποκλιμάκωσης. Και από τις δύο πλευρές μεταδίδεται ότι δεν επιθυμούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές μιας συνάντησης που μπορεί να αποβεί κρίσιμη, προκειμένου να είναι ήσυχο το προσεχές καλοκαίρι, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές αναταράξεις της Τουρκίας. Προφανής προτεραιότητα των συζητήσεων θα είναι η συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.  Τσαβούσογλου

Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η «θετική ατζέντα» για την Τουρκία στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περνά μέσα από την αισθητή βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ακριβώς αυτό το μήνυμα επανέλαβε και μέσα στην εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική», ανέφερε σχετικά ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments