Τεχνολογία

Google αλλαγές: Μεταφέρει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας

Google αλλαγές: Μεταφέρει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας
Google αλλαγές: Σε νέες μεταρρυθμίσεις προχωρά η εταιρεία σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στα Android smartphones.

Η Google ετοιμάζει πολλές αλλαγές για τους χρήστες των συσκευών που υποστηρίζουν Android. Να θυμίσουμε ότι θα υπάρχει πλέον εφαρμογή που θα αναγνωρίζει δερματικές παθήσεις.

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τους χρήστες από το να τις αλλάζουν, η Google κρύβει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας. Μάλιστα, η Google φέρεται να προέτρεψε και άλλους κατασκευαστές Android smartphones να πράξουν αναλόγως.

Γιατί αλλάζει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας

Η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση της Google είναι να το κάνει δύσκολο να αλλάζει κανείς τις ρυθμίσεις τοποθεσίας και έτσι να επεμβαίνει στον όγκο των δεδομένων που συλλέγει η Google για διαφημιστικούς σκοπούς. Η Google φέρεται να προέτρεψε και άλλους κατασκευαστές Android smartphones να κάνουν το ίδιο, δυσκολεύοντας επί της ουσίας τους χρήστες από το να απενεργοποιούν την επιλογή παρακολούθησης τοποθεσίας.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της αγωγής που κατέθεσε η Εισαγγελία της Αριζόνας στις ΗΠΑ εναντίον της Google. Από τη μελέτη της δικογραφίας προκύπτει ότι η Google κατέφυγε σε αυτή τη μέθοδο προκειμένου να αποτρέψει τους χρήστες Android συσκευών από το να απενεργοποιούν την παρακολούθηση της τοποθεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, μία από τις εταιρείες που δέχτηκαν τις προτροπές της Google για να δυσκολέψει όσους θέλουν να πειράξουν τις ρυθμίσεις τοποθεσίας ήταν η LG.

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα για smartwatch

Αναμφίβολα, ένα από τα highlights του Google I/O 2021 ήταν το γεγονός ότι η Samsung με την Google συνεργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός νέου λειτουργικού συστήματος για wearables, το οποίο θα έχει στοιχεία τόσο από το Wear OS όσο και από το Tizen. Μέσα σε αυτή την πλατφόρμα θα μπουν και στοιχεία από το οικοσύστημα της Fitbit, δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο για το μελλοντικό smartwatch.

Στο πεδίο των smartphones, το Android 12 αποκτά περισσότερο χρώμα, αρκετές αισθητικές αλλαγές, με μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, την οποία η Google ονομάζει Material You και θα τη δούμε στο Pixel 6. Διευρυμένες δυνατότητες ρύθμισης ιδιωτικότητας θα έχουν, επίσης, όσοι χρησιμοποιούν το Android 12.

Google

H Google LLC (παλιότερα Google Inc.) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments