Ελλάδα

Κορωνοϊός: Υπό τη σκιά τοπικών lockdown το φετινό καλοκαίρι

Κορωνοϊός: Υπό τη σκιά τοπικών lockdown το φετινό καλοκαίρι
Κορωνοϊός: Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με ενδεχόμενα τοπικά lockdown.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, καθώς πλέον έχουν μπει στο παιχνίδι δύο όπλα που δεν είχαμε πέρυσι: τον εμβολιασμό και τα self test. Ιδιαίτερα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας κινείται ταχύτατα, καθώς μέχρι την τελευταία ημέρα του Μαΐου πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 5.570.000 εμβολιασμοί, ενώ μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Παρόλα αυτά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τεθούν σε ισχύ τοπικά lockdown.

Ιδιαίτερα, την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε κατονομάσει τις περιοχές που «φλερτάρουν» με ένα ενδεχόμενο τοπικό lockdown: Ρόδος, Μυτιλήνη, Τροιζηνία, Χανιά και Σύρος. Μάλιστα, απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί.
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους: Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι και υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι ως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, οπότε θα επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
  • Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες, με την παρουσία ως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

«Πιστεύουμε ότι με όπλο μας τον εμβολιασμό, τα πολλά τεστ και την διαφάνεια γύρω από τα στοιχεία, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι, ώστε να υποδεχτούμε τους τουρίστες μας με ασφάλεια, αλλά και με υπευθυνότητα, έτσι ώστε τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της χώρας να αισθάνονται αλλά και κυρίως να είναι ασφαλείς», είχε αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments