Ελλάδα

Γεωργαντάς: Αρχές Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός των 18-29

Γεωργαντάς: Αρχές Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός των 18-29
Γεωργαντάς: Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18-29.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει για ρεκόρ εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι στις αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Γιώργος Γεωργαντάς

“Κάποιοι πολίτες έχουν αλλάξει ταχυδρομικό κώδικα για να εμβολιαστούν στα νησιά”

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής 127. 000 άτομα ηλικίας 35-39 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάποιοι πολίτες, κυρίως νεαρά άτομα έχουν αλλάξει ταχυδρομικό Κώδικα για να μεταβούν να εμβολιαστούν στα νησιά νωρίτερα από την σειρά τους, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτό δεν έχει παρατηρηθεί σε μεγάλη έκταση και δεν έχει νόημα πια από την στιγμή που σε λίγες μέρες θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες με όλα τα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι από τo Σάββατο οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-34 μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

«Μέσα του μήνα το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς κατοίκον»

«Θα έχουμε τα κινητά συνεργεία, τα οποία θα πάνε στα νησιά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την Γαλάζια Ελευθερία. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά, ολοκληρώνονται σε άλλα 16 νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους και θα ξεκινήσει για όλα τα υπόλοιπα νησιά πλην της Κρήτης. Υπολογίζουμε ότι 700.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εντός του Ιουνίου», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, εντός του Μαΐου θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. «Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε και τη συνδρομή και των ιδιωτικών δομών υγείας, δηλαδή τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυιατρεία. Ήδη έχει ανοίξει μια πλατφόρμα, στην οποία δηλώνουν την πρόθεσή τους όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και είναι ικανοποιητική η μέχρι στιγμής εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Έτσι, «θα αυξήσουμε κατά πολύ τον μέσο ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος, αναλογικά με τον πληθυσμό μας, παγκοσμίως», προέταξε υπογραμμίζοντας ότι 1,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ οι μισοί, περίπου 800.000 έχουν ζητήσει να εκτυπωθεί και η βεβαίωση εμβολιασμού για να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments