Ελλάδα

Χανιά Θάνατος 11χρονης: Δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η οικογένεια

Χανιά Θάνατος 11χρονης: Δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η οικογένεια
Χανιά Θάνατος 11χρονης: Δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η οικογένεια της αδικοχαμένης ανήλικης κοπέλας, που ο θάνατός της συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μπορεί οι Αρχές να ξεκαθάρισαν πως ο θάνατος της 11χρονης στα Χανιά, που εντοπίστηκε νεκρή σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους και η υπόθεσή της έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η οικογένειά της δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας τόνισε ότι η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας ισχυρίζεται ότι το παιδί της δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Παράλληλα, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των συμμαθητών του άτυχου κοριτσιού που φέρεται να δηλώνουν ότι η 11χρονη μαθήτρια τους είχε αποχαιρετήσει. «Όλοι οι συμμαθητές της και οι καθηγητές της κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί, για την ψυχή της παρέας» σημείωσε.

Μάλιστα, ο κ. Λύτρας, αναφερόμενος στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 11χρονη, εξέφρασε τον προβληματισμό της οικογένειας για το πώς βρέθηκε το κορίτσι σε αυτό το σημείο, τόσο μακριά από το σπίτι του. Αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

«Ή έχει γίνει κάποιο δυστύχημα ή κάποιος οδήγησε την Ιωάννα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι το παιδί έβαλε τέλος στην ζωή του» δήλωσε η μητέρα της 11χρονης στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αποκλείσθηκε από τις Αρχές το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της μικρής. Όπως είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης που βρέθηκε στο σημείο, «έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης».

Χανιά Θάνατος 11χρονης: Στο ψυχιατρείο ο πατέρας 11χρονης Ιωάννας – Αποπειράθηκε να πέσει από το σημείο της τραγωδίας

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας της 11χρονης Ιωάννας, που έχασε τη ζωή της σε βραχώδη περιοχή στα Χανιά. Ο άνδρας αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του και πλέον βρίσκεται στο ψυχιατρείο Χανίων.

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος φέρεται να είχε παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν, βρέθηκε στο σημείο που η κόρη του έχασε τη ζωή της και προσπάθησε να πέσει στο κενό. Ένας φίλος του που ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή κατάφερε να τον συγκρατήσει και αποφεύχθηκε άλλη μία τραγωδία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με  εντολή εισαγγελέα στο ψυχιατρείο Χανίων, προκειμένου να εξεταστεί, αφού φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την κηδεία του παιδιού του.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς της άτυχης Ιωάννας βρίσκονται σε διαμάχη σχετικά με την επιμέλεια των άλλων δύο παιδιών τους, με τον πατέρα να καταθέτει μήνυση κατά της μητέρας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. svg%3E

Χανιά: H δασκάλα του κοριτσιού καταγγέλλει ότι ο πατέρας της ήταν βίαιος

Οι μαρτυρίες της δασκάλας και της ψυχολόγου του κοριτσιού κάνουν λόγο για ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον.

Η πρώην δασκάλα της 11χρονης μίλησε στο TLive για ην επίθεση που δέχτηκε από τον πατέρα του κοριτσιού στο χώρο του σχολείου, τον οποίο χαρακτήρισε βίαιο. Η εκπαιδευτικός μετά την επίθεση αναγκάστηκε να φύγει από το χώρο που εργαζόταν, ενώ ο πατέρας της Ιωάννας φυλακίστηκε.

«Ο πατέρας του κοριτσιού, που χάθηκε τόσο άδικα, με χτύπησε τον Οκτώβριο του 2019. Με χτύπησε πάρα πολύ, παρέμεινα παραμορφωμένη, γεμάτη μελανιές, για σχεδόν 20 μέρες. Δικάστηκε, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μπήκε φυλακή. Το Εφετείο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και τότε αφέθηκε ελεύθερος. Εγώ, στο μεταξύ φρόντισα και άλλαξα σχολείο, έτσι ώστε να μην έχω πια καμία επαφή μαζί του», είπε η δασκάλα.

«Είχα κινδυνεύσει πάρα πολύ και αποφάσισα να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιότητα. Είχα δεχτεί πολλή βία από αυτόν τον άνθρωπο. Για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ, μεγάλο πλήγμα όλη αυτή η ιστορία και μάλιστα σε μία περίοδο της ζωής μου, κατά την οποία είχα και προβλήματα υγείας και προσπαθώ να την αφήσω πίσω μου. Είναι άλλο να ακούς για βία και τελείως διαφορετικό να τη βιώνεις».

Την ίδια στιγμή η ψυχολόγος που έβλεπε την Ιωάννα έκανε λόγο για μία δύσκολη περίοδο για την 11χρονη, η οποία οφειλόταν στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

=

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments