Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Μέσα Ιουνίου ο κατ’οίκον εμβολιασμός

Θεμιστοκλέους: Μέσα Ιουνίου ο κατ’οίκον εμβολιασμός
Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας σε συνέντευξη του τόνισε πως αρχίζει μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός κατ'οίκον.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων και για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς. Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη ενημέρωση είχε αναφέρει το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των εμβολίων.

«Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

“Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας”

Τόνισε δε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη βδομάδα

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίας 12- 15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Για όσους νόσησαν από κορωνοϊό

Σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.

Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», σημείωσε σχετικά.

Αναφορικά με τα self test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιος λόγο για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες.

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments