Διεθνή

Ερντογάν: Έλαβε την τρίτη δόση εμβολίου και προκάλεσε αντιδράσεις

Ερντογάν: Έλαβε την τρίτη δόση εμβολίου και προκάλεσε αντιδράσεις
Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο.

Την ώρα που 50 εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία περιμένουν ακόμα να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε και… τρίτη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του.

«Έλεγξα αν υπήρξε αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων μου. Έφθασα τις 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόμετρο), δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη του στο κρατικό δίκτυο TRT, αποκαλύπτοντας πως έκανε και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στις 10 Μαρτίου. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε εάν η τρίτη δόση ήταν με το σκεύασμα της Sinovac ή της Pfizer-BioNTech, το οποίο χορηγείται και στην Τουρκία.

O Eρντογάν έκανε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου και ήταν από τους πρώτους στην Τουρκία που εμβολιάστηκε.

Επίθεση από την αντιπολίτευση

Το θέμα με τον εμβολιασμό του Ερντογάν συζητήθηκε στην τουρκική βουλή. Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ, έκανε ερώτηση στη Βουλη από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν: «Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα».

Η Τουρκία παρέλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου Sputnik V τον Μάιο

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για τη λήψη 50 εκατομμυρίων δόσεων του ρώσικου εμβολίου Sputnik V, με τις πρώτες δόσεις να καταφθάνουν στη χώρα τον Μάιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Ήδη νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει για την παραγωγή του εμβολίου σε τούρκικες εγκαταστάσεις.

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο για την έγκριση του εμβολίου Sputnik V και έχουμε κάνει μια συμφωνία για την προμήθειά του. Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για να λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις εντός έξι μηνών », δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική ομιλία.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας μέχρι στιγμής περιλαμβάνει το κινέζικο εμβόλιο Sinovac και το εμβόλιο της Pfizer. Έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 13,55 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments