Αθλητισμός

Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Χαμόγελα αισιοδοξίας στο φιλικό

Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Χαμόγελα αισιοδοξίας στο φιλικό
Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Η Ελλάδα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στο Βέλγιο και πήρε μια τιμητική ισοπαλία. Ο Τοργκάν Αζάρ άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε στο 66’ ο Τζαβέλλας.

Μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική μας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και έφερε εκ νέου ισοπαλία με ίδιο σκορ στις Βρυξέλλες κόντρα στην Εθνική Βελγίου.

Η Ελλάδα είχε αρκετές και κλασσικές, χαμένες ευκαιρίες, με τον Μινιολέ να αναγκάζετε σε δύσκολες επεμβάσεις και αν οι διεθνείς μας ήταν πιο τυχεροί, αλλά και πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, ίσως να είχαν φύγει με το διπλό της νίκης.

Βέβαια και το Βέλγιο έχασε ευκαιρίες, αλλά σε γενικές γραμμές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε αντάξια κόντρα στους αστέρες του Μαρτίνεθ και κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ Τοργκάν Αζάρ στις αρχές του αγώνα, με προβολή σε επαναφορά του Γιώργου Τζαβέλλα, έξι λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Επόμενο φιλικό για την γαλανόλευκη σε τρεις ημέρες, στην Μάλαγα απέναντι στην Νορβηγία.

Ευκαιρίες με Μασούρα, Μπακασέτα

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο 10άλεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 3’ ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Αλντερβάιρελντ, έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Βελγίου απέκρουσε. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μασούρας γύρισε από δεξιά στον Μπακασέτα, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.

Ανέβηκε το Βέλγιο, σκόραρε ο Αζάρ

Μετά το 10άλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να ασκούν πίεση στα καρέ του Βλαχοδήμου. Στο 14’ ο Πρατ γύρισε στον Λουκάκου από δεξιά, ο θηριώδης επιθετικός έκανε την προβολή μπροστά στον Ελληνα τερματοφύλακα, αλλά ο κίπερ της Μπενφίκα απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν. Εξι λεπτά αργότερα όμως το Βέλγιο άνοιξε το σκορ με τον αδερφό του Εντέν Αζάρ, Τοργκάν. Ο Αζάρ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, μετά το λάθος του Παυλίδη, έπαιξε το 1-2 με τον Καράσκο και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Στο 23’ το Βέλγιο απείλησε ξανά με σουτ του Αλντερβάιρελντ, μετά από εκτέλεσε κόρνερ, αλλά ο Ελληνας πορτιέρο μπλόκαρε την μπάλα, πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 36΄οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Αζάρ, μετά το γύρισμα του Ντόκου, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου και έφυγε άουτ. Η τελευταία φάση άνηκε στην Εθνική μας ομάδα. Στο 45’ ο Μπακασέτας βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε με τη μία, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το Βέλγιο μπροστά στο σκορ με το γκολ του Αζάρ στο 20’.

Απείλησε ο Μασούρας

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνεθ έκανε διπλή αλλαγή, με τους Μπατσουαγί και Μέρτενς στις θέσεις των Λουκάκου και Ντόκου. Το πρώτο 15άλεπτο στην επανάληψη πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Φαν Σιπ στο 60’ να βάζει στο παιχνίδι τους Πέλκα και Κούτρη και να βγάζει τους Παυλίδη και Τσιμίκα. Δευτερόλεπτα μετά τις δυο αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού, ο Μασούρας άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Μινιολέ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ που έκανε ο εξτρέμ του Ολυμπιακού. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ισοφάρισε ο Τζαβέλλας

Ο Μασούρας προειδοποίησε στο 61’ και στο 66’ η Εθνική μας ομάδα ισοφάρισε με τον Τζαβέλλα. Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η γαλανόλευκη, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά – ψαράκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μινιολέ. Ο Τζαβέλλας, όμως, ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-1.

Στο 69’ ο Φαν Σιπ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ζέκα και Σιώπη να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Γαλανόπουλου, ενώ στο 80’ ο Ολλανδός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με τους Μάνταλο και Σάλιακα αντί των Μπακασέτα και Ανδρούτσου. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74′ Τροσάρντ), Ντοκού (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Σαντλί), Λουκακού (46′ Μπατσουαγί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments