Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απέχει ακόμα το τείχος προστασίας

Κορωνοϊός: Απέχει ακόμα το τείχος προστασίας
Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να «απελευθερωθούμε» από τις μάσκες.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» να κινείται σε ταχείς ρυθμούς, η επιδημιολογική εικόνα δείχνει πως υπάρχει η επιθυμητή βελτίωση, ωστόσο απέχουμε ακόμα αρκετά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, όπως τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές, όλα δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο. Εκτός από τις μάσκες, πλέον η χώρα έχει στη διάθεσή της δύο όπλα που δεν είχε πέρυσι, τα self test και τα εμβόλια. Ιδιαίτερα, μία μερίδα του πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πριν λίγες ημέρες άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Πρόσφατα άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών και για εσάς και σας δόθηκε η δυνατότητα να εμβολιαστείτε», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, απευθυνόμενη στις νεαρές ηλικίες. «Κάνω έκκληση, λοιπόν, σε εσάς να προσέλθετε το συντομότερο δυνατόν. Μην αμελήσετε με το σκεπτικό ότι η νόσος είναι ήπια στις νεότερες ηλικίες και εφόσον είναι εφικτό, προγραμματίστε τον εμβολιασμό σας πριν φύγετε για διακοπές».

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Η μάσκα αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας

Επιπλέον, η κ. Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε πως πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, όπου θα επιλέγουμε να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν και μας ξεκουράζουν, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ζώντας για παραπάνω από ένα χρόνο με τον κορωνοϊό, είναι γνωστό πλέον ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο ιός και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να αποφεύγουμε τον κίνδυνο της διασποράς, δηλαδή τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους. Ακόμα, όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι θα πρέπει να θυμούνται πάντα πως ιός είναι ακόμα ανάμεσά μας και καραδοκεί.

«Έτσι ξαφνιάζει την Επιτροπή μας το γεγονός ότι πολλοί συζητούν για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η μάσκα αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας. Είναι το μοναδικό όπλο που εξαρτάται μόνο από εμάς τους ίδιους. Ο καθένας από εμάς επιλέγει ενεργητικά να προστατεύσει τον εαυτό του από τον ιό», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε:

«Η κοινή λογική, λοιπόν, και η εμπειρία τόσων μηνών μάς έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα με ασφάλεια, αλλά και σε ποιες συνθήκες η χρήση της μάσκας είναι απολύτως απαραίτητη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments