Διεθνή

Τραμπ ΗΠΑ: Αναστέλλεται ο λογαριασμός του στο Facebook

Τραμπ ΗΠΑ: Αναστέλλεται ο λογαριασμός του στο Facebook
Τραμπ ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα.

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών. Μάλιστα επισήμανε ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Η άνευ προηγουμένου εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου προκάλεσε και τον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από σχεδόν όλες τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε από το Καπιτώλιο

Τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο, κατά τα οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κινητοποίησαν τις πλατφόρμες να αλλάξουν πολιτική. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Facebook, οι ενέργειες του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου δικαιολογούν την αναστολή του λογαριασμού του έως τις 7 Ιανουαρίου 2023.

Όμως η επιστροφή του Τραμπ στο Facebook δεν είναι βέβαιη ούτε μετά την πάροδο των δύο ετών, καθώς τότε η πλατφόρμα θα επανεξετάσει το ζήτημα με κριτήριο τη δημόσια ασφάλεια. Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε την απόφαση ως προσβολή για όσους τον ψήφισαν το 2016.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενώ καταδικάζουν την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε άλλες χώρες, διώκουν τους Αμερικανούς που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι ο διετής αποκλεισμός από το Facebook θα στοιχίσει στον Τραμπ, όχι μόνο την επαφή με τους οπαδούς του, αλλά και χρηματοδότηση.

Ντόναλντ Τραμπ: Το Facebook απέσυρε τη συνέντευξη του

Αν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, κατάφερε για λίγο καιρό να εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί Twitter και Facebook είχαν προχωρήσει σε διαγραφή των λογαριασμών του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος είχε δηλώσει μάλιστα ότι το Twitter είναι βαρετό.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ξαναχτύπησε αποσύροντας ένα βίντεο με μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα, από τη σελίδα της νύφης του Λάρα Τραμπ στο μέσο αυτό.

Η Λάρα Τραμπ, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του Τραμπ, Έρικ, και προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News ως συνεργάτιδα, θέλησε να προμοτάρει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή εκπομπή της «The Right View» με αναρτήσεις της στο Instagram χθες.

Κατόπιν, ανήρτησε ένα σκρίνσοτ από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τον Τραμπ να μιλάει αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments