Πολιτική

Τσίπρας: Το μήνυμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Τσίπρας: Το μήνυμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Τσίπρας: Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας Να θυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος και αποτελεί το κύριο «όχημα» των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, όμως έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να αναπνεύσουν σε έναν πλανήτη βιώσιμο».

“Παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για μία Πράσινη Επανάσταση”

Στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για μας μόνο η αφορμή. Πριν από δύο μέρες, παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για μία Πράσινη Επανάσταση. Περιλαμβάνει έννοιες όπως η Ενεργειακή Δημοκρατία, ο Πράσινος Τουρισμός και η Κοινωνία της ανακύκλωσης, οι οποίες για κάποιους φαντάζουν ακόμη μακρινές, όμως είναι το αύριο που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι μία μάχη υπαρξιακή για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των νέων που μας λένε: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα. Πράσινη Επανάσταση σημαίνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ανάπτυξη όμως για όλους, όχι για λίγους εκλεκτούς. Στην αυγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Δημοκρατία περνά μέσα από το περιβάλλον».

Η ανάρτηση

«Μόνο μια Γη»

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετική χώρα – οικοδεσπότη των διεθνών εορτασμών της ημέρας. Η χώρα που έχει αναλάβει τον ρόλο του οικοδεσπότη περισσότερες φορές είναι το Μπανγκλαντές. Κάθε έτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετικό θέμα, το οποίο υιοθετούν μεγάλες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινότητες, κυβερνήσεις και γνωστά πρόσωπα για να υποστηρίξουν τον αγώνα για την περιβαλλοντική προστασία. Για το 2020, το θέμα της ημέρας είναι «Εορτάστε τη βιοποικιλότητα».

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ιδρύθηκε ως θεσμός το 1972 από τα Ηνωμένα Έθνη, κατά τη πρώτη μέρα της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (5 – 16 Ιουνίου 1972). Η απόφαση για την καθιέρωση του θεσμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προήλθε από συζητήσεις για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος. Δύο χρόνια αργότερα, το 1974, εορτάστηκε η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τίτλο «Μόνο μια Γη». Παρόλο που η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται ετησίως από το 1974, μόλις το 1987 άρχισε να εφαρμόζεται η ιδέα της ανάθεσης της θέσης του οικοδεσπότη σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments