Πολιτική

Αρκουμανέας: Η πανδημία έδειξε πόσο απαραίτητος είναι ο ΕΟΔΥ

Αρκουμανέας: Η πανδημία έδειξε πόσο απαραίτητος είναι ο ΕΟΔΥ
Αρκουμανέας: Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τον ρόλο του ΕΟΔΥ έκανε λόγο ο πρόεδρος στα πλαίσια του Regional Growth Conference.

Για τον ρόλο του ΕΟΔΥ μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι οι άνω των 18 θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τον Ιούνιο. Αλλά και ότι το 95% όσων είναι σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός δυνατού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πόσο χρήσιμος και απαραίτητος είναι και σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και στην καθημερινή προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

“Φιλοδοξούμε ότι θα γίνει το καλύτερο εργαστήριο στη χώρα”

Κατά την διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Regional Growth Conference που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Αρκουμανέας αναφερόμενος στις δράσεις που αναπτύσσει τώρα και στο άμεσο μέλλον ο οργανισμός σημείωσε ότι «στόχος είναι να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση και κυρίως να την ενισχύσουμε με την κατάλληλη τεχνολογία, ώστε να μπορούμε πολύ καλύτερα να επιτηρούμε όλα τα μεταδοτικά νοσήματα στη χώρα μας».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί το κεντρικό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας. «Φιλοδοξούμε ότι θα γίνει το καλύτερο εργαστήριο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα».

Ανέφερε ότι παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο περιφερειακών εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο, τα οποία θα αναπτυχθούν σε περιοχές της χώρας, ενώ αναφερόμενος στις κινητές μονάδες τόνισε ότι «ήδη συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καινούργιο ρόλο στην μετά covid εποχή».

Αρκουμανέας: «Το σύνολο της κοινωνίας στα Χανιά προσδοκά την επαναλειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε ότι «το σύνολο της κοινωνίας στα Χανιά προσδοκά την επαναλειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας που επηρεάζει σημαντικά την οικονομία του τόπου». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο τουρισμός επηρεάζει με άμεσο και έμμεσο τρόπο το 50% της οικονομικής δραστηριότητας».

Ο κ Σημανδρηράκης ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ για την τιτάνια όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε η χώρα επισημαίνοντας ότι, «για το ασφαλές “άνοιγμα” και του τουρισμού πρωταρχικό ρόλο θα παίξει η οργανωμένη και συντονισμένη δράση όλων με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη, ενώ παρακολούθησε και μέρος της διαδικασίας ελέγχου rapid test που γινόταν σήμερα σε υπαλλήλους του Δήμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments