Αθλητισμός

Γιατράς Basket League: Τέλος από τον Προμηθέα

Γιατράς Basket League: Τέλος από τον Προμηθέα
Γιατράς Basket League: Ο προπονητής σύμβολο για τον αχαϊκό σύλλογο προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον πάγκο του Προμηθέα μετά από οκτώ χρόνια.

Ο Μάκης Γιατράς, ο προπονητής που έχει αναμφισβήτητα συνδέσει το όνομά του με την άνοδο της ομάδας της Πάτρας στα σαλόνια της Α1 μπάσκετ φαίνεται πως έχει πάρει οριστικά την απόφαση να αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της σειράς των «μικρών» τελικών της Basket League με την ΑΕΚ.

«Ίσως σήμερα να ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου στην Πάτρα»

Με τη φράση «ίσως σήμερα να ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου στην Πάτρα», ο Μάκης Γιατράς προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον πάγκο του Προμηθέα μετά από οκτώ χρόνια συνεχόμενων επιτυχιών.

Γιατράς Basket League

«Το μυαλό μου θα είναι πάντα εδώ, το σώμα μου όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά συγκινημένος ο Γιατράς στην κάμερα της ΕΡΤ, αμέσως μετά το τρίτο ματς της με την Ένωση.

Το προφίλ του δημοφιλούς προπονητή

Ο Μάκης Γιατράς είναι Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Ο Γιατράς ξεκίνησε την προπονητική σταδιοδρομία του το 1996. Έγινε ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών το 2013. Με τον Προμηθέα κέρδισε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2014 και της Β΄ Εθνική το 2015. Με αυτόν ως προπονητή, ο Προμηθέας κέρδισε τον προβιβασμό στην Α2 Εθνική το 2016.

Με τον Προμηθέα, προπόνησε για πρώτη φορά στην Α1 Εθνική τη σεζόν 2017-18. Τη σεζόν 2018-19, προπόνησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς συμμετείχε με τον Προμηθέα στο Τσάμπιονς Λιγκ του Μπάσκετ. Αναδείχθηκε Προπονητής της Χρονιάς στην Basket League για τη σεζόν 2018-19.

Παρουσία στον τελικό Κυπέλλου του 2021

Προ ενός μηνός ο Προμηθέας Πατρών βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ του μεγάλου τελικού με 25 πόντους (και 5 ριμπάουντ), καθώς και ο MVP του τελικού. Επίσης, ο Μάριο Χεζόνια είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου είχε συγκομιδή 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο προσφορά του Χάουαρντ Σαντ-Ροος.

Από την άλλη, για τους Αχαιούς που στον δεύτερο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου της Ιστορίας τους δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο, κορυφαίος ήταν ο Τζιαν Κλαβέλ με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments