Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros
Μαρία Σάκκαρη: H Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατόρθωσε να νικήσει την Σοφία Κένιν με 6-1, 6-3 και προκρίθηκε με περίπατο στα προημιτελικά του Roland Garros.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να νικήσει την Σοφία Κένιν με 6-1, 6-3 και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία γράφει ιστορία στο γαλλικό όπεν, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, κατάφερε να νικήσει την Αμερικανίδα, Νο 5 στον κόσμο Σοφία Κένιν. Η αντίπαλος της στα προημιτελικά θα προκύψει από το ζευγάρι Κόστιουκ – Σβιάτεκ. Το παιχνίδι θα γίνει το βράδυ (22:00).

Ο αγώνας

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Σοφία Κένιν. Μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και στα δύο σετ, κάνοντας “μπρέικ” με το “καλημέρα”, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ εύκολα στη νίκη.

Στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 4-0. “χάρισε” ένα γκέιμ στην αντίπαλο της, για να πάρει το σετ με το επιβλητικό 6-1! Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τη Μαρία Σάκκαρη να κάνει περίπατο. Το σκορ ανέβηκε γρήγορα στο 3-0 και στο 5-1, με τη Κένιν να παίρνει δύο σερί γκέιμ και τη Σάκκαρη να γράφει στη συνέχεια το 6-3 και να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ.

Ο αγώνας – θρίλερ της Μαρίας Σάκκαρη για την πρόκριση στους 16 του Ρολάν Γκαρός

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μαραθώνιο γκέιμ όπου η Μαρία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (15-40), αλλά αφού «έσβησε» έξι μπρέικ πόιντς, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 7ο με την Μέρτενς να κρατά το δικό της σερβίς και να προηγείται 0-2.

Η Βελγίδα απείλησε και με δεύτερο μπρέικ, όμως η Μαρία όχι μόνο έκλεισε το γκέιμ με 2 άσους, αλλά αμέσως μετά έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2 για να ακολουθήσει μισή ώρα σπουδαίου τένις. Σάκκαρη και Μέρτενς έβγαλαν εκπληκτικές φάσεις καταφέρνοντας να κρατήσουν το σερβίς τους με την Μαρία να προηγείται με 6-5. Στο επόμενο γκέιμ η Μέρτενς προηγήθηκε 40-30, αλλά έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και η Μαρία με δύο σερί πόντους έκανε το μπρέικ και πήρε το σετ!

Η Μέρτενς ξεκίνησε και το 2ο σετ με μπρέικ, ωστόσο η απίθανη Σάκκαρη δεν πτοήθηκε κι απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ δείχνοντας τρομερή συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Μέχρι το 3-3 κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους συνεχίζοντας να προσφέρουν απίθανο θέαμα με την Βελγίδα να κάνει νέο μπρέικ και να προηγείται με 3-4.

Πριν προλάβει όμως να πανηγυρίσει, η απίθανη Σάκκαρη απάντησε με δικό της μπρέικ (4-4), προηγήθηκε 5-4 και έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν έφυασε στο 30-0 στο σερβίς της Μέρτενς, αλλά ακολούθησαν τέσσερα αβίαστα λάθη για το 5-5. Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους κι έτσι το δεύτερο σετ πήγε στο τάι μπρέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments