Ελλάδα

Τρίκαλα: Τροχαίο στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας

Τρίκαλα: Τροχαίο στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας
Τρίκαλα: Ένα ατύχημα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας, όπου το όχημα καταστράφηκε, ενώ σώθηκε ο οδηγός.
Τρίκαλα: Ένα ατύχημα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας, όπου το όχημα καταστράφηκε, ενώ σώθηκε ο οδηγός.

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα (07/06) στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας, στο ρεύμα προς Λάρισα λίγο πριν την Οιχαλία. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει ένα τροχαίο στο Κιλκίς και ένα στα Ιωάννινα, όπου τραυματίστηκε μοτοσυκλετιστής.

Ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr ξέφυγε της πορείας του υπό αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής συνθήκες και προσέκρουσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε και βγήκε αλώβητος από το όχημά του.

Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments