Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Μεγάλη πρόκριση στους 4 του Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη: Μεγάλη πρόκριση στους 4 του Roland Garros
Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατάφερε να προκριθεί στην φάση των 4 του Roland Garros.

H Μαρία Σάκκαρη κατάφερε το ακατόρθωτο και νικώντας την Ίγκα Σφιόντεκ προκρίθηκε στους 4 του Roland Garros. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα είχε δηλώσει πως ήταν έτοιμη για μία τέτοια μάχη. Ακόμη, η ίδια με ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση είχε προκριθεί στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατάφερε να νικήσει το φαβορί για τον τίτλο στο Roland Garros και με τη νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί της Ίγκα Σφιόντεκ έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ. Μαρία Σάκκαρη Ρολάν Γκαρός

Το ματς

Η κορυφαία τενίστρια της, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έκανε περίπατο στα προημιτελικά και πλέον μπορεί να θεωρείται μεταξύ των διεκδικητριών του τροπαίου. Η Σάκκαρη ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο της σερβίς, με την Σφιόντικ να προηγείται με 2-0 στα γκέιμ. Η αντίδραση της Μαρίας ήταν όμως άμεση, αφού με δικό της μπρέικ αμέσως μετά, έφθασε μέχρι την ισοφάριση.

Η συνέχεια ήταν απολαυστική, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και με εκπληκτικό τένις να καταφέρει να δυσκολέψει την Πολωνή αντίπαλό της. Πέτυχε έτσι και δεύτερο μπρέικ για να σερβίρει για τον πρώτο σετ και το 1-0.

«Είναι μία καλή στιγμή και για μένα»

«Έχω μείνει άφωνη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Αγαπώ το Παρίσι. Περνάω υπέροχα. Δε θέλω να φύγω. Θα δοκιμάσω να μείνω μέχρι το τέλος. Απολαμβάνω το παιχνίδι μου και τις στιγμές που είμαι στο γήπεδο. Το προχθεσινό ματς μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Το είδατε και σήμερα. Σήμερα ήμουν έτοιμη για μία μάχη. Ήρθα, έπαιξα και κέρδισα.

Νομίζω ότι θα ακουστεί λίγο περίεργο, έπαιξα καλά αλλά όχι το καλύτερο τένις που θα μπορούσα. Το σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος. Είμαι πολύ χαρούμενη.

Είναι μία καλή στιγμή και για μένα. Έχω πολύ καλά παραδείγματα από τους Έλληνες τενίστες. Δε θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου. Την Ελλάδα την αγαπώ. Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που παίζω τένις μετά την οικογένειά μου. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, είναι σημαντική η υποστήριξή τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments