Αθλητισμός

Τουρκία Ιταλία σκορ: 0-3

Τουρκία Ιταλία σκορ: 0-3
Τουρκία Ιταλία σκορ: Ξεκινά σήμερα η σημαντικότερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Και όμως η Ιταλία νίκησε 3-0 την Τουρκία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Euro η Ιταλία σκοράρει τρία γκολ σε ένα ματς. Η μεγάλη μέρα όλων των ποδοσφαιρόφιλων έφτασε και η καρδιά του Euro 2020 χτυπά απόψε στο Ολίμπικο της Ρώμης, όπου Τουρκία και Ιταλία έδωσαν την πρώτη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 16.000 φίλαθλοι, που έδωσαν ώθηση στην Ιταλία, η οποία φιλοδοξεί να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το πολύ μακρινό 1968. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι αήττητη από το 2018 (27 σερί ματς χωρίς να χάσει) και δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία οκτώ ματς, αλλά οι «ατζούρι» γνωρίζουν καλά πως όλα κρίνονται στα τελικά.

Το αυτογκόλ του Ντεμιράλ

Με αυτογκόλ του Ντεμιράλ στο 53’, η Ιταλία άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με την Τουρκία, που πραγματοποιείται στο Ολίμπικο, για την πρώτη αγωνιστική της τελικής φάσης του Euro 2020.

Ο Μπεράρντι ανέβηκε από δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Τούρκος σέντερ μπακ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έβαλε λανθασμένα το σώμα του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της ομάδας του. Με αυτόν τον τρόπο η Ιταλία άνοιξε το σκορ και έκανε σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει με νίκη την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το δεύτερο γκολ της Ιταλίας

Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να σκοράρει στο 67’, η Ιταλία έκανε το 2-0 στο παιχνίδι με την Ιταλία, για την πρώτη αγωνιστική της τελικής φάσης του Euro 2020.

Ο τερματοφύλακας της Τουρκίας απέκρουσε το σουτ του Σπινατσόλα, αλλά ο Ιμόμπιλε πήρε το… ριμπάουντ και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το τρίτο γκολ της Ιταλίας

Στο 79ο ο Ουγκουρτζάν Τσακίρ έκανε το λάθος, οι παίκτες της Σκουάντρα Ατζούρα άλλαξαν ταχύτατα μπάλα και ο Λορέντζο Ινσίνιε την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

Αήττητο σερί αγώνων

Η «σκουάντρα ατζούρα» διατηρεί ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, έχοντας κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μέσα στο 2021 αλλά και με τον παράγοντα έδρα στο πλευρό της, προβάλλει ως φαβορί στην αναμέτρηση με την Τουρκία που, με τη σειρά της, κατάφερε να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης χάρη σε εκπληκτικές ανατροπές και γκολ στα τελευταία λεπτά της προκριματικής φάσης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στο Euro 2000, μάλιστα σαν σήμερα (11/6) πριν 21 χρόνια. Η Ιταλία είχε πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ των Αντόνιο Κόντε με ψαλιδάκι και Φίλιπο Ιντζάγκι με πέναλτι, ενώ ο Μπουρούκ Οκάν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πρώτο γκολ της Τουρκίας στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Κενάν, Γιλμάζ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλο, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments