Ελλάδα

Επεισόδιο με τουρκικό σκάφος στη Λέσβο

Επεισόδιο με τουρκικό σκάφος στη Λέσβο
Επεισόδιο: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε περιπολικό του ελληνικού Λιμενικού.

Επεισόδιο με τουρκικό σκάφος στη Λέσβο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, παρενόχλησε σήμερα το πρωί περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

Να σημειωθεί πως για αύριο είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ενώ σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε πως με την Τουρκία θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα. Επεισόδιο

Τι αναφέρει για το επεισόδιο ανακοίνωση του λιμενικού

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη συνάντησή τους τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά επελέγη το τετ α τετ των δύο ανδρών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες να μη θυμίζει σε τίποτα την πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου στο Λονδίνο (πάλι στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ) το Δεκέμβριο του 2019.

Τότε οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν ως επικεφαλής πολυμελών αντιπροσωπειών που απαρτίζονταν από τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών καθώς και τους αρμόδιους για την εξωτερική πολιτική συμβούλους. Παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, επελέγη προφανώς κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν να συζητήσουν μόνοι χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων.

Το σκηνικό αυτό προϊδεάζει για μια σε βάθος συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν. Άλλωστε οι όποιες μέχρι σήμερα συνομιλίες είτε τηλεφωνικές είτε δια ζώσης είχαν το χαρακτήρα της αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας. Στη συνένετυξή του στο France24 ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Είμαστε και οι δύο μέλη της συμμαχίας. Και βεβαίως, όταν έχουμε διαφορές -ως μέλη της συμμαχίας- αυτές οι διαφορές, θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο, γιατί αν δεν επιλύονται με τέτοιο τρόπο και επιλέγεται η αύξηση της έντασης, αυτό βεβαίως δεν είναι καλό για τη συμμαχία στο σύνολό της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments