Τεχνολογία

Gmail: Σοκαριστικό στατιστικό για τη δημοφιλή υπηρεσία

Gmail: Σοκαριστικό στατιστικό για τη δημοφιλή υπηρεσία
Gmail: Kάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατομμύρια προσπάθειες phishing.
Gmail: Kάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατομμύρια προσπάθειες phishing.

Η Google δήλωσε ότι κάθε μέρα, το Gmail αποκλείει περισσότερες από 100 εκατομμύρια προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και το Google Play Protect σαρώνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές για malware και άλλα ζητήματα, καθώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από έθνη-κράτη και οι εγκληματίες γίνονται ολοένα και πιο αποτελεσματικοί. Πρόσφατα μάλιστα προστέθηκε και νέα λειτουργία στο Gmail.

Gmail: Ανησυχία για τις κυβερνοεπιθέσεις

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε δει μερικές από τις πιο διαδεδομένες και ανησυχητικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ενάντια στην ψηφιακή υποδομή στην ιστορία – εναντίον δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, κυβερνητικών φορέων και ανθρώπων που ζουν σε όλο τον κόσμο. «Ανησυχούμε βαθιά για αυτές τις τάσεις. Η ασφάλεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής των προϊόντων μας. Έχουμε αφοσιωμένες ομάδες όπως η Project Zero που επικεντρώνονται στην εύρεση και τη διόρθωση ευπαθειών σε ολόκληρο το web για να κάνουν το διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους μας», δήλωσε ο Kent Walker, SVP των Global Affairs στην Google.

Η Google ανέφερε ότι στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την πιο πρόσφατη cybersecurity εκτελεστική εντολή του Λευκού Οίκου, η οποία κάνει κρίσιμα βήματα για τη βελτίωση της κυβερνοάμυνας της Αμερικής σε βασικούς τομείς. Η Google είπε ότι υποστηρίζει σθεναρά τον εκσυγχρονισμό των υπολογιστικών συστημάτων, καθιστώντας την ασφάλεια απλή και επεκτάσιμη από προεπιλογή.

“Όπως είδαμε με τις επιθέσεις SolarWinds και Microsoft Exchange, τα ιδιόκτητα συστήματα και οι περιορισμοί στη διαλειτουργικότητα και τη φορητότητα δεδομένων μπορούν να ενισχύσουν την ευπάθεια ενός δικτύου, βοηθώντας τους επιτιθέμενους να κλιμακώσουν τις προσπάθειές τους”, τόνισε ο Walker.

“Στην Google, δώσαμε έμφαση στην εξασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού και έχουμε δημιουργήσει από καιρό τεχνολογίες και υποστηρίζουμε πρότυπα που ενισχύουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια του λογισμικού”, πρόσθεσε. Λαμβάνοντας σκληρή στάση για την αύξηση των επιθέσεων ransomware, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά στον κυβερνοχώρο ως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δήλωσε η Google, θα απαιτήσει από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστούν σε τομείς όπως η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο και η ανάπτυξη μιας περιεκτικής αμυντικής στάσης ασφαλείας για προστασία από ransomware. “Οι κυβερνήσεις χρειάζονται υποστήριξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία και είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να αναλάβουμε το ρόλο μας”, ολοκλήρωσε ο Walker.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments