Τεχνολογία

Gmail αλλαγές: Νέα λειτουργία από την υπηρεσία

Gmail αλλαγές: Νέα λειτουργία από την υπηρεσία
Gmail αλλαγές: Μία νέα υπηρεσία για chat έρχεται στο γνωστό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, και από ότι φαίνεται θα αντικατασταστήσει το Google Hangouts.

Το Gmail είναι η δωρεάν, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται από την Google και πρόκειται να φέρει νέες αλλαγές. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ως ασφαλές webmail, καθώς και μέσω των πρωτοκόλλων POP3 ή IMAP4.

Πιο συγκεκριμένα, μία αλλαγή περιμένει σύντομα τους Android και iOS χρήστες της εφαρμογής Gmail, με ενσωματωμένο το chat. H συγκεκριμένη δυνατότητα βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και αργότερα θα μπορεί κανείς να την χρησιμοποιεί.

Τι φέρνει η νέα αλλαγή

Με τις αλλαγές αυτές, θα μπορεί κανείς να έχει μία νέα καρτέλα στο Gmail, η οποία να τον οδηγεί απευθείας στο chat, ενώ ήδη κάποιοι χρήστες έχουν πάρει early access και μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας, ακόμα και αν έχουν παραπάνω από ένα Google Accounts συνδεδεμένα με την εφαρμογή του Gmail στο κινητό τους.

Όσοι έχουν early access ενεργοποιούν τη δυνατότητα από τo μενού των ρυθμίσεων, επιλέγοντας από τις διαθέσιμες επιλογές το Chat (early access). Υπάρχει η δυνατότητα να θέσετε σε λειτουργία την συγκεκριμένη δυνατότητα, πηγαίνοντας από το desktop στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στην Google και από εκεί να κάνετε κλικ στο chat. Μετά από ένα restart της εφαρμογής στο smartphone θα μπορείτε να δείτε και τη ρύθμιση για το early access στο Chat.

H λειτουργία του chat στο Gmail αντικαθιστά, προφανώς, τα Google Hangouts, ενώ η χρήση της δυνατότητας αυτής είναι πολύ απλή.

Λίγα λόγια για το Gmail

Όσο για το Gmail, να αναφέρουμε πως η λειτουργία του άρχισε την 1η Απριλίου του 2004 ως beta έκδοση μόνο μέσω προσκλήσεων και έγινε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό στις 7 Φεβρουαρίου 2007, όντας ακόμα σε κατάσταση beta. Η υπηρεσία αναβαθμίστηκε από κατάσταση beta στις 7 Ιουλίου 2009, μαζί με τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας Google Apps.

Η αρχική δυνατότητα αποθήκευσης που έδινε το Gmail, 1 GB ανά χρήστη, ανέβασε σημαντικά το πρότυπο του webmail για δωρεάν αποθήκευση από τα 2 με 4 MB που προσέφεραν ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Hotmail εκείνο τον καιρό. Πάντως, είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προτιμάται πολύ και τον Ιούνιο του 2012 είχε 425 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως…!

Ένα μεμονωμένο μήνυμα στο Gmail, μαζί με τα συνημμένα αρχεία του, μπορεί να έχει μέγεθος μέχρι 25 MB, το οποίο είναι μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρουν πολλές άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Gmail έχει διεπαφή προσανατολισμένη προς την αναζήτηση και εμφάνιση παρόμοια με αυτή ενός διαδικτυακού φόρουμ. Είναι αξιοσημείωτο για την πρωτοποριακή χρήση του Ajax. Τέλος, το Gmail τρέχει σε διάφορους browser.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments