Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξέφυγε από το εργαστήριο της Ουχάν

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξέφυγε από το εργαστήριο της Ουχάν
ΠΟΥ κορωνοϊός: «Πιστεύουμε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να είναι ανοιχτές και θα περάσουμε στην δεύτερη φάση των ερευνών», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο κορωνοϊός και οι προσπάθειες αποφυγής μελλοντικών πανδημιών συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής τους στην Κορνουάλη το Σάββατο, όπου οι ηγέτες της G7 συνομίλησαν και με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Οι ηγέτες της G7 συζήτησαν την προέλευση του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επιβεβαιώνοντας ότι όλες οι υποθέσεις λαμβάνονται υπόψη – συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας διαρροής εργαστηρίου στην Ουχάν.

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ ετοιμάζεται για την δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού

«Πιστεύουμε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να είναι ανοιχτές και θα περάσουμε στην δεύτερη φάση των ερευνών», δήλωσε ο Δρ. Τέντρος, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις έρευνες από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας. Οπως επιβεβαίωσε σύμφωνα με το SkyNews, ο ΠΟΥ προετοιμάζεται για τη δεύτερη φάση της έρευνάς του σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί «διαφάνεια» και «συνεργασία» από την πλευρά της Κίνας.

ΠΟΥ κορωνοϊός

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, τον περασμένο μήνα, διέταξε αξιωματούχους πληροφοριών να «διπλασιάσουν» τις προσπάθειες για να διερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα.

Έρευνα υποστηρίζει ότι ο ιος είναι τεχνητός

Νέα αποκαλυπτική έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail επισημαίνει πως ο κορωνοϊός ήταν τεχνητός, δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες οι οποίοι μάλιστα στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους. Δείτε παρακάτω τα ευρήματα της έρευνας για τον κορωνοϊό. ΠΟΥ κορωνοϊός

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery), ο κορωνοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν, που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για μια πιθανή πανδημία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι Κινέζοι επιστήμονες προσπάθησαν στη συνέχεια με «ανάστροφη μηχανική» να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες. Η εν λόγω μελέτη υποστηρίζει ακόμα ότι Κινέζοι επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους δεν ήταν σε θέση να το πράξουν ή έχουν εξαφανιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments