Οικονομία

G7: Ενέκρινε το σχέδιο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

G7: Ενέκρινε το σχέδιο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο
G7: Μια από τις σημαντικότερες συνόδους και συγκεκριμένα η 47η σύνοδος ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στην Κορνουάλη.

Μια από τις σημαντικότερες συνόδους και συγκεκριμένα η 47η σύνοδος ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στην Κορνουάλη όπου η συζήτηση περιλαμβάνει και τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου που διεξάγεται στη Βρετανία συμφωνήθηκε να υιοθετηθεί η πρόταση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα ελάχιστος φορολογικός συντελεστής τουλάχιστον 15% για τις επιχειρήσεις, ενημέρωσε μέσω Twitter χθες Παρασκευή ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρότεινε τον Μάιο να εφαρμοστεί ελάχιστος φορολογικός συντελεστής τουλάχιστον 15% για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να τερματιστεί η κούρσα προς τον πάτο σε διάφορες χώρες με στόχο την προσέλκυση εταιρειών.

Σε ιστορική συμφωνία προσχώρησε η G7 τις προηγούμενες ημέρες

Σε ιστορική συμφωνία προχώρησαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν ένα τέλος στην φοροδιαφυγή. Πιο συγκεκριμένα, σε μια ιστορική συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών μεταξύ των οποίων και οι τεχνολογικοί κολοσσοί κατέληξαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Ποιοι οι στόχοι της απόφασης

Πρώτον να τερματιστεί ο «πόλεμος» της χαμηλότερης φορολόγησης και να σταματήσουν οι χώρες να μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές τους για να προσελκύσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και δεύτερον, οι επιχειρήσεις να πληρώνουν φόρους εκεί που πουλάνε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους –ανεξάρτητα από του πού θα δηλώνουν στη συνέχεια τα κέρδη τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments