Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, η εμβολιαστική επιτροπή ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τα νεότερα σε ότι αφορά την πανδημία. Ο κορωνοϊός δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση με τα κρούσματα να μειώνονται συνεχώς. Να θυμίσουμε ότι τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν στα 472  , τα οποία κατανέμονται στην και στην Θεσσαλονίκη.

Τι αλλάζει με το εμβόλιο Astrazeneca

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους μαθητές που ξεκίνησαν σήμερα τις Πανελλήνιες, είπε πως θα αναφερθεί στην επικαιροποίηση των οδηγιών για τις ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astrazeneca των ατόμων άνω των 60 ετών. Παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση σε όσους έκαναν και την πρώτη δόση, δεδομένου ότι ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά σπάνιος στην δεύτερη δόση. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις.

Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 18 – 24: Η ημερομηνία που αρχίζουν τα ραντεβού

Σειρά για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, παίρνουν οι νέοι από 18 έως 24 ετών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού. Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε επίσης πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει 93.000 πολίτες.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson&Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments