Ελλάδα

Τα 3 μέτρα που έρχονται για όσους δεν εμβολιαστούν

Τα 3 μέτρα που έρχονται για όσους δεν εμβολιαστούν
Τα 3 μέτρα που έρχονται για όσους δεν εμβολιαστούν. Τι προβλέπεται με τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Πολλά προνόμια για τους εμβολιασμένους από τη μια, σκέψεις για ειδικά μέτρα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από την άλλη, σκέφτεται η κυβέρνηση, όπου μαζί με την επιστημονική κοινότητα των λοιμωξιολόγων και πνευμονολόγων θέλουν να τονώσουν τα κίνητρα των πολιτών για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, κι αυτό διότι η εμβολιαστική κίνηση είναι πεσμένη αυτό το χρονικό διάστημα.

Περισσότερα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, υπάρχει η σκέψη οι πλήρως εμβολιασμένοι να πετάξουν τις μάσκες από την 1η Ιουλίου. Είναι κάτι που συζητείται σε πρώιμο στάδιο και φυσικά έχει να κάνει μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και όχι για τους εσωτερικούς. Κάτι τέτοιο έχει επιβεβαιώσει και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν για τις «διευκολύνσεις» στους εμβολιασμένους θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση ή η αγορά θα αυτορρυθμιστεί, απάντησε στο reader.gr ότι θα «είναι ακόμα ένας συνδυασμός. Σε κάποια πράγματα ίσως χρειαστεί κάποια νομοθετική ρύθμιση, αλλά ακόμα είμαστε στη φάση της συζήτησης. Έχει διευκρινιστεί από τον κ. Γεραπετρίτη ότι αντισυνταγματικότητα για τις διευκολύνσεις δεν τίθεται».

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega εξετάζεται το μέτρο που θέλει οι πλήρως εμβολιασμένοι να απολαύσουν κι άλλα προνόμια μεταξύ των οποίων η ελεύθερη είσοδος σε συναυλίες, γήπεδα και μπαρ.

Ειδικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Από την άλλη δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μέτρα για όσους αρνούνται τον εμβολιασμό. Ο Άκης Σκέρτσος μάλιστα δήλωσε ότι όσα μέτρα παρθούν από το φθινόπωρο θα αφορούν τους πολίτες που δε θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τα μέτρα, πιθανόν, θα είναι να μπαίνει κανείς στην εστίαση μόνο με αρνητικό self test. Το ίδιο θα ισχύσει πιθανόν και για τα γήπεδα, τα θέατρα, τα θεάματα και τις συναυλίες. Θα συνεχιστούν, πιθανότατα, και οι περιορισμοί με τα ταξίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 80% των πολιτών για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί αυτό θα αρχίσει να γίνεται από τον Σεπτέμβριο αν η εμβολιαστική κίνηση παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments