Οικονομία

Ειδικός φόρος ακινήτων: Μέχρι πότε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Ειδικός φόρος ακινήτων: Μέχρι πότε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων
Ειδικός φόρος ακινήτων: Μέχρι και 27 Αυγούστου έχουν οι υπόχρεοι προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον ειδικό φόρο ακινήτων.

Μέχρι και 27 Αυγούστου έχουν οι υπόχρεοι προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον ειδικό φόρο ακινήτων.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την υποβολή δηλώσεων του ειδικού φόρου ακινήτων

Ποιες δηλώσεις Ειδικού Φόρου Ακινήτων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά;

Οι αρχικές δηλώσεις Ε.Φ.Α. για τα έτη από 2014 και μετά υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης χρεωστικής δήλωσης το οφειλόμενο ποσό συμπεριλαμβάνει τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής του άρθρου 53, Ν. 4174 / 2013. Οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε.Φ.Α. για τα έτη από 2014 και μετά υποβάλλονται μόνο χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας. Οι αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε.Φ.Α για τα έτη μέχρι και το 2013 υποβάλλονται μόνο χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας Ανακλητικές δηλώσεις, υποβάλλονται μόνο στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ.

Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης;

Αναλυτικότερα υποχρέωση υποβολής δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων έχουν: Οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε καταβολή του φόρου αυτού. Ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης οι οποίες έχουν ως σκοπό, σύμφωνα με το καταστατικό τους, την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων.

Οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα των περιπτώσεων γ΄ και στ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ν. 3091/2002, καθώς και αυτά της περίπτωσης δ΄ της παραγράφου 3 του ιδίου νόμου. Συγκεκριμένα: Ναυτιλιακές επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει γραφεία στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του και πλοιοκτήτριες εταιρείες εμπορικών πλοίων Νομικά πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα επιδιώκουν στην Ελλάδα σκοπούς κοινωφελείς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς Εταιρείες, που έχουν την έδρα τους σύμφωνα με το καταστατικό τους στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των οποίων το σύνολο των ονομαστικών μετοχών, μεριδίων ή μερίδων ανήκουν σε ίδρυμα ημεδαπό ή αλλοδαπό, εφόσον αποδεδειγμένα επιδιώκει στην Ελλάδα κοινωφελείς σκοπούς, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτόν.

Έχω τη δυνατότητα να προσθέσω ή να αφαιρέσω ακίνητα;

Ναι. Σε περίπτωση που έχετε αποκτήσει/μεταβάλει/μεταβιβάσει εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου και δεν έχετε υποβάλλει μέχρι στιγμής δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε/διαγράψετε/μεταβάλετε τα στοιχεία του ακινήτου σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments