Αθλητισμός

Τερματοφύλακας πέτυχε το καλύτερο αυτογκόλ όλων των εποχών

Τερματοφύλακας πέτυχε το καλύτερο αυτογκόλ όλων των εποχών
Καλύτερο αυτογκολ: Και όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας πέτυχε κάτι που λίγοι έχουν καταφέρει. Έβαλε αυτογκολ στο ίδιο του το τέρμα.

Αν και τα βλέμματα ήδη στρέφονται στο Euro 2020 και άλλες κορυφαίες διοργανώσεις, υπάρχουν κάποιες φάσεις του ποδοσφαίρου που αξίζει να τις δει κανείς. Άλλωστε ακόμα και στο Euro έχουμε δει από την έναρξη της διοργάνωσης πολλά αυτογκολ.

Πιο συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Μουντιάλ συνέβη μία φάση που λίγοι θα καταφέρουν να πιστέψουν. Ωστόσο εκεί φαίνεται πως κρύβονται τα καλύτερα… μαργαριτάρια, αφού μετά τον παίκτη που έβγαλε μπλούζα με το αμφισβητούμενο πέναλτι του, ακολούθησε το ίσως καλύτερο αυτογκόλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το καλύτερο αυτογκόλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ειδικότερα, στον αγώνα της Αϊτής κόντρα στον Καναδά, εκτός έδρας, ο αμυντικός της πρώτης Κέβιν ΛαΦρανς δεν έχει που να δώσει την μπάλα και την επιστρέφει πίσω στο τέρμα. Εκεί λοιπόν ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν την βρίσκει καλά και περνάει κάτω από τα πόδια του σε πρώτο χρόνο.

Ενώ λοιπόν σε δεύτερο έχει την δυνατότητα να απομακρύνει, υποπίπτει σε ακόμα μία «γκάφα» και τελικά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα της δικιάς του ομάδας.

Μυθικό αυτογκόλ στον τελικό ανόδου στην Championship

Ένα ασύλληπτο αυτογκόλ σημειώθηκε στον τελικό ανόδου στην Championship της Αγγλίας. Σάντερλαντ και Τσάρλτον τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ» με στόχο την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι «Μαυρόγατες» είναι αυτές που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, μ’ έναν τρόπο που σχεδόν κανείς δεν περίμενε.

Κι αυτό γιατί οι παίκτες της Τσάρλτον τα έκαναν… μαντάρα. Ο Σαρ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, Φίλιπς, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ομάδα του Λονδίνου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35′.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments