Ελλάδα

Νέα άρση: Ανοίγουν τον Ιούλιο σινεμά και παιδότοποι

Νέα άρση: Ανοίγουν τον Ιούλιο σινεμά και παιδότοποι
Νέα άρση: Μετά την αύξηση των εμβολιασμών οι ειδικοί εισηγήθηκαν νέα χαλάρωση των μέτρων και ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε τον λόγο και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα οι ειδικοί είχαν αποφασίσει νέα άρση μέτρων με άνοιγμα των κλειστών σινεμά. Ακόμη τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα ανήλθαν στα 519.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε νέους κανόνες για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας (συγκεκριμένα μίλησε για είσοδο και με rapid test, κάνοντας λόγο για διαβάθμιση των χωρών ανά επιδημιολογική εικόνα). Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα

Επιπλέον ανακοίνωσε πως:

  • Για το λιανεμπόριο, αποφασίστηκε μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο σε 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ.
  • Επιστρέφουν οι εμποροπανηγύρεις.
  • Ανοίγουν οι παιδότοποι σε ανοιχτούς χώρους με υποχρεωτική μάσκα.
  • Ανοίγουν τα λούνα παρκ με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
  • Ανοίγουν τα spa από 19 Ιουνίου (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ).
  • Ανοίγουν τα κλειστά σινεμά από 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή self test και μάσκα.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας φαίνεται πως δίνει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα. Για την είσοδο στους κινηματογράφους χρειάζεται είτε πλήρης εμβολιασμός είτε αρνητικό self test.

Νωρίτερα, στις 19 Ιουνίου θα ανοίξουν οι υπαίθριοι παιδότοποι, τα λούνα παρκς, τα θεραπευτικά λουτρά και οι υπηρεσίες μασάζ. paidotopoimpales

Επίσης από 19 Ιουνίου στο λιανεμπόριο μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο ανά 16 τμ (έως τώρα ίσχυε ένα άτομο ανά 25 τμ). Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση που θα γίνει σήμερα αντί για την Παρασκευή στις 18.00.

Στην ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας θα μιλήσουν επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Σε ερωτήματα για το σύστημα Υγειας θα απαντήσει και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments