Αθλητισμός

EURO 2020: Ουαλία και Ελβετία κυνηγούν την πρόκριση

EURO 2020: Ουαλία και Ελβετία κυνηγούν την πρόκριση
Πρεμιέρα την Κυριακή (20/6) για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με δύο αναμετρήσεις για τον 1ο όμιλο.

Με τους αγώνες Ιταλία- Ουαλία (19:00 1ος όμιλος) και Ελβετία – Τουρκία (19:00 1ος όμιλος) ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Euro.

Στις 19:00 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Ιταλία υποδέχεται την Ουαλία. Η «σκουάτρα ατζούρα» του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία έχει κάνει το δύο στα δύο και παράλληλα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του ευρωπαϊκού θεσμού, θέλει να πετύχει ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά σε βάρος των Ουαλών του Ρομπ Πέιτζ που θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν ως δεύτεροι την πρόκριση τους στους στην επόμενη φάση και να συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Την ίδια ώρα στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στο Μπακού , η Ελβετία ρίχνεται στην μάχη με την Τουρκία. Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, που προέρχεται από την ήττα απέναντι στην Ιταλία ψάχνει την νίκη ούτως ώστε σε συνδυασμό με μια ήττα της Ουαλίας από την Ιταλία να είναι αυτή που θα τερματίσει δεύτερη και θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Στον αντίποδα η Τουρκία του Σενιόλ Γκιουνές, μετράει σε δύο αγώνες ισάριθμες ήττες και χρειάζεται ένα «θαύμα» για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας

19:00 Ιταλία- Ουαλία

19:00 Ελβετία – Τουρκία

Βαθμολογία

1.Ιταλία 6

2.Ουαλία 4

3.Ελβετία 1

4.Τουρκία 0

Ισπανία – Πολωνία: Δεύτερη σερί ισοπαλία για την Ισπανία στο Euro 2020. Μετά τη Σουηδία δεν κατάφερε να πάρει τρίποντο ούτε με την Πολωνία.

Η Σεβίλλη δεν φαίνεται να φέρνει μεγάλη τύχη στην Ισπανία, αφού μετά την ισοπαλία (0-0) της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία, πήρε σειρά η Πολωνία να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στο «Καρτούγια», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική στον Ε΄ όμιλο του EURO 2020.

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν με τον Μοράτα στο 25΄ και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Λεβαντόφσκι στο 54΄. Στο 58΄ η Ισπανία είχε την ευκαιρία για το 2-1 αλλά τη σπατάλησε ο Γεράρδ Μορένο, «σημαδεύοντας» το δεξί δοκάρι του Σέζνι από τα 11 βήματα. Το 5ο γκρουπ έγινε πλέον άνω-κάτω, με όλες τις ομάδες να έχουν πιθανότητα πρόκρισης στους νοκ άουτ αγώνες (φάση των «16»), αλλά και την Ισπανία να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός επονείδιστου αποκλεισμού, και ως διοργανώτρια του ομίλου μάλιστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments