Διεθνή

ΠΟΥ: Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Δ

ΠΟΥ: Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Δ
ΠΟΥ: Έντονη ανησυχία προκαλεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα η νέα μετάλλαξη του Covid-19, γνωστή και ως μετάλλαξη Δ. Τι επισημαίνουν οι ειδικοί.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η νέα μετάλλαξη Δ, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη μετάλλαξη να καταστεί κυρίαρχη το επόμενο διάστημα παγκοσμίως. Ήδη έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες.

Η Βρετανία, έχει αναφέρει απότομη αύξηση των λοιμώξεων από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Η εξέλιξη αυτή, είναι που καθυστερεί την άρση των μέτρων όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. ΠΟΥ

Στη Γερμανία, την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ’ στη Μ. Βρετανία επικαλέστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να δικαιολογήσει την προσεκτική στάση που τηρεί η Γερμανία σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στις εναέριες μετακινήσεις. Από την πλευρά το υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι το 50% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και το 29,6% με τις δύο δόσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι αυτό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Στην Ελλάδα πάντως, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό ο εμβολιασμός των πολιτών. Σημειώνουν δε, πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δ. Παράλληλα, το Σάββατο ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε κάτω από το 1%.

«Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί»

Στην κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας, αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του γνωστός καθηγητής. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τα νέα κρούσματα θα μειώνονται όλο και περισσότερο. Όπως σημείωσε, όλες οι καμπύλες οδηγούνται με ταχύτητα προς τα κάτω. Στη συνέχεια, μετέφερε την εκτίμηση του για τους διασωληνωμένους. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα έχουμε περίπου 200 στις αρχές Ιουλίου, ενώ στα μέσα του μήνα είναι πιθανό να έχουμε πέσει στους μισούς.

Αναφερόμενος στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται», ήταν τα λόγια του. ΠΟΥ

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι με μια ανοσία που θα φτάνει το 70% του πληθυσμού θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως», πρόσθεσε. Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του ιού που προβληματίζουν αρκετό κόσμο. Ο καθηγητής υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.

Μιλώντας για τις παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί από τα εμβόλια τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ειδική αναφορά έκανε στις μυοκαρδίτιδες τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά σπάνιες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γώγου δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments