Αθλητισμός

Πικραμένος ο Άκης Ζήκος για το 2004

Πικραμένος ο Άκης Ζήκος για το 2004
Άκης Ζήκος: Σε δηλώσεις που έκανε ο γνωστός ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε πικραμένος για την μη συμμετοχή του στο Euro 2004.

Ο Άκης Ζήκος έδωσε μία συνέντευξη εφόλης της ύλης σχετικά με το σύνολο της καριέρας του. Μέσα σε αυτή, έκανε λόγο και για το Euro 2004, αλλά και για την απογοήτευση που ένιωσε, επειδή δεν συμμετείχε στην ελληνική αποστολή.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων θυμάται το Euro 2004 λόγω της κατάκτησής του από την Εθνική μας, ενώ κάποιοι έχουν παραπάνω λόγους για να το μνημονεύουν το τουρνουά της Πορτογαλίας. Ένας από αυτούς είναι Άκης Ζήκος, ο οποίος απουσίασε από την αποστολή.

“Δεν ξέρω γιατί ήμουν εκτός ομάδας”

Ο παλαίμαχος άσος και φιναλίστ του Champions League με τη Μονακό το 2004 αναφέρθηκε στο γεγονός με δηλώσεις του στο sofoot.com. «Δεν ξέρω γιατί ήμουν εκτός ομάδας, διότι ποτέ δεν μου εξήγησε κανείς, ούτε ο προπονητής. Εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη πίεση γύρω από την Εθνική, ειδικά από τις εφημερίδες που πίεζαν να με καλέσουν. Πιστεύω ότι ήταν ένας τρόπος εκ μέρους του προπονητή να μην ενδώσει στον περίγυρο, ένα θέμα εγωισμού για να το πω πιο απλά.

Όλοι έχουν τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες, επομένως δεν μπορούσαν όλοι να κληθούν. Η μόνη λύπη που έχω είναι ότι δεν με κάλεσαν έστω μία φορά, ακόμη και σε ένα φιλικό, ώστε να μπορεί να πει: Δεν μου κάνεις», ανέφερε σε ερώτηση που δέχθηκε για την απουσία του.

“Αλλά ίσως αν συμμετείχα να έκανα απίστευτα λάθη και να μην είχαμε πάρει το Euro”

Για το αν αποτέλεσε μία κακή εμπειρία για τον ίδιο, απάντησε: «Ας πούμε ότι ήταν μια απογοήτευση. Αλλά ίσως αν συμμετείχα να έκανα απίστευτα λάθη και να μην είχαμε πάρει το Euro. Υπάρχει μια θεωρητική απογοήτευση, ειδικά διότι εκείνο το διάστημα ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό και είχα παίξει σε τελικό Champions League».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάδειξη του Θοδωρή Ζαγόρακη ως προέδρου της ΕΠΟ: «Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται πρόεδρος της Ομοσπονδίας ένας πρώην παίκτης. Γνωρίζει το περιβάλλον καλά, έχει εμπειρία. Δεν μπορεί όμως να τα κάνει όλα μόνος του και πρέπει όλα να τον βοηθήσουμε ώστε να πετύχει. Παίκτες και μέλη της Ομοσπονδίας. Μόνο του ο Ζαγοράκης δεν μπορεί να πετύχει πολλά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments