Διεθνή

Katie Piper: To μοντέλο που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Katie Piper: To μοντέλο που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι
Katie Piper: Από το 2008 που ξεκίνησε η περιπέτειά της έχει κάνει περισσότερα από 40 χειρουργεία.

Η Katie Piper τα είχε όλα. Ήταν ένα γνωστό μοντέλο που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς ασχολήθηκε με τη μόδα από μικρή έχοντας επιρροές από τον πατέρα της. Όμως, τον Μάρτιο του 2008, δέχθηκε επίθεση με οξύ, ένα περιστατικό που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό στη χώρα μας ήταν και αυτός στις 20 Μαϊου του 2020, όταν έγινε γνωστή η σοκαριστική είδηση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον μιας 34χρονη όμορφης κοπέλας. Η Ιωάννα έκτοτε ανεβαίνει το δικό της γολγοθά με επίπονα χειρουργεία και όπως λένε οι γιατροί με το 93% του προσώπου της να έχει καταστραφεί από το βιτριόλι, το οποίο έριξε η 35χρονη γνωστή της Ιωάννας, Έφη.

Katie Piper: Πως ξεκίνησε την καριέρα της

Η Katie Piper γεννήθηκε στο Andover, Hampshire, από τον David και την Diane Piper και φοίτησε στο Harrow Way School και στο Portway Junior School. Όταν τελείωσε το σχολείο σπούδασε αισθητικός γιατί ήταν κάτι που ήθελε από μικρή. Είχε επηρεαστεί από τον πατέρα της που ήταν κομμωτής. Η ομορφιά της όμως δεν περνούσε απαρατήρητη και σε εφηβική ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μόδα. Κάποιες φωτογραφίες για περιοδικά, αλλά και παρουσίες σε επιδείξεις μόδας ήταν το επάγγελμα που ακολουθούσε η νεαρή Katie Piper μέχρι τον Μάρτιο του 2008.

Katie Piper

Είχε προηγηθεί μια γνωριμία μέσω facebook με τον 19χρονο τότε Daniel Lynch ο οποίος ασχολιόταν με τις πολεμικές τέχνες. Δυο εβδομάδες μετά την πρώτη τους γνωριμία το ζευγάρι πήγε σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από ένα ρομαντικό δείπνο το οποίο όμως είχε άσχημη κατάληξη για την Katie. Ο σύντροφός της την χτύπησε, τη βίασε και την μαχαίρωσε όταν εκείνη αρνήθηκε να ενδώσει στον έρωτά του.

Katie Piper: Πως έγινε η επίθεση στο μοντέλο

Το νεαρό μοντέλο νοσηλεύτηκε αλλά δεν κατέδωσε τον Daniel στην αστυνομία γιατί τον φοβόταν. Ο 19χρονος τότε τηλεφωνούσε κάθε ημέρα και ζητούσε συγνώμη για την πράξη του ώσπου στις 31 Μαρτίου κατάφερε να πείσει το 24χρονο τότε ανερχόμενο μοντέλο να συναντηθούν για να της ζητήσει συγχώρεση και από κοντά. Έδωσαν ραντεβού σε ένα internet cafe σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.

Την ώρα που περπατούσε ένας άνδρας με κουκούλα για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του της επιτίθεται και της πετά οξύ στο πρόσωπο. Ο άγνωστος ήταν τελικά γνωστός του Daniel ο οποίος τον είχε βάλει να κάνει την επίθεση και να σημαδέψει για πάντα την πανέμορφη Katie. Παρά το σοκ της και παρά τα βαριά εγκαύματα που έφερε σε όλο της το πρόσωπο, το πρώην ανερχόμενο μοντέλο, η οποία τότε ήταν μόλις 24 ετών, δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να μαζέψει τις δυνάμεις της, να συνεχίσει τη ζωή της και φυσικά να δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Katie Piper

Katie Piper: Τι εξομολογούταν μετά την επίθεση

«Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, οι ουλές μου δεν με ενοχλούν πια», εξομολογείται. «Το μόνο που μου θυμίζουν είναι ότι είμαι πιο δυνατή από το άτομο που προσπάθησε να με βλάψει. Όλοι έχουμε ουλές, είτε στο σώμα είτε στην ψυχή. Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη θα πρέπει να νιώσετε περήφανοι που είστε επιζήσαντες». «Η αλήθεια είναι, ότι τον πρώτο καιρό είχα χάσει το κουράγιο μου και δεν ήθελα να ξέρω πώς είναι το πρόσωπό μου. Πίστευα ότι δεν θα ερωτευόμουν ποτέ ξανά, και δεν θα υπήρχε κανένας να με αγαπήσει», ολοκλήρωσε η Katie.

Η Katie Piper χρειάστηκε να υποβληθεί σε περισσότερες από 40 επεμβάσεις για να αποκατασταθεί η εικόνα της και έχει ακόμα μέλλον. Η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις της ότι τους πρώτους μήνες είχε κλειστεί στον εαυτό της και πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Ένα χρόνο όμως μετά την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής της αποφάσισε να βγει μπροστά και να μοιραστεί αυτή την εμπειρία, χωρίς να κρύβει το πρόσωπό της, για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και γράφει τρία βιβλία.

Η Katie κατάφερε να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη και να κάνει μια νέα αρχή. Σήμερα είναι παντρεμένη με έναν ξυλουργό και μητέρα δύο παιδιών. Εκτός από την οικογένειά της έχει αφοσιωθεί στο ίδρυμά της «Katie Piper» που φροντίζει θύματα επιθέσεων με οξύ, φροντίζει ανθρώπους που έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις και μάχεται για την επιβολή αυστηρότερων ποινών στους δράστες τέτοιων επιθέσεων.  Ανάμεσα σε άλλα, η ίδια στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα “Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έμαθα πως ό,τι και αν μας συμβαίνει στην ζωή, μπορούμε να το ξεπεράσουμε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments