Οικονομία

Λαγκάρντ: Αναμένουμε σημάδια ανάκαμψης από το τρέχον τρίμηνο

Λαγκάρντ: Αναμένουμε σημάδια ανάκαμψης από το τρέχον τρίμηνο
Λαγκάρντ: Την πεποίθησή της ότι η οικονομία θα παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης από το τρέχον τρίμηνο στην Ευρωζώνη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Την πεποίθησή της ότι η οικονομία θα παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης από το τρέχον τρίμηνο στην Ευρωζώνη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε πως πλέον λόγω του εμβολιασμού αλλά και τη βελτίωση της εικόνας της πανδημίας οι προοπτικές για την οικονομία στην ευρωζώνη είναι καλύτερες.

Τι ανέφερε για τον πληθωρισμό

Αναφορικά με τον πληθωρισμό σημείωσε ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανάγκασε την Federal Reserve να αλλάξει πρόσφατα την στάση της σε ότι αφορά τους κινδύνους από το ανοδικό ράλι στις τιμές, θα έχει μόνο περιορισμένο αντίκτυπο στην Ευρωζώνη.

Η μετακύλιση μπορεί να γίνει “μέσω απευθείας καναλιών όπως τα εισαγόμενα αγαθά από τις ΗΠΑ και μέσω αρκετών έμμεσων μηχανισμών στο εμπόριο και τις προσδοκίες”, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ.

Για τα δημοσιονομικά μέτρα

Σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοιού τόνισε πως έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ότι είναι απαραίτητα για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί με προσοχή τις µισθολογικές διαπραγµατεύσεις για πιθανούς κινδύνους στις τιμές.

Λαγκάρντ: Αισιόδοξη για την ευρωπαϊκή οικονομία

Η Κριστίνα Λαγκάρντ ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε μιλήσει για την ευρωπαϊκή οικονομία και για την σχέση με τον εμβολιασμό. Η ίδια είχε επισημάνει πως το ψηφιακό ευρώ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα μετρητά. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης παραμένει ασταθής.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στο Aspen security forum, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς ο εμβολιασμός του Ευρωπαίων πολιτών προχωρά με ταχύ ρυθμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments