Κόσμος

Λαγκάρντ: Αισιόδοξη για την ευρωπαϊκή οικονομία

Λαγκάρντ: Αισιόδοξη για την ευρωπαϊκή οικονομία
Λαγκάρντ: Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μίλησε σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Λαγκάρντ: Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μίλησε σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Κριστίνα Λαγκάρντ μίλησε για την ευρωπαϊκή οικονομία και για την σχέση με τον εμβολιασμό. Η ίδια είχε επισημάνει πως το ψηφιακό ευρώ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα μετρητά. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης παραμένει ασταθής.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στο Aspen security forum, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς ο εμβολιασμός του Ευρωπαίων πολιτών προχωρά με ταχύ ρυθμό.

Λαγκάρντ

“H οικονομία θα ανακάμψει πιο γρήγορα στο δεύτερο εξάμηνο”

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αspen security forum, η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψει με πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η σημαντική πρόοδος που έχει συντελεστεί στο μέτωπο των εμβολιασμών θα συμβάλει καθοριστικά στην επαναφορά στην ομαλότητα.

Ήδη, περίπου το 25% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ, όπως ανέφερε η ίδια, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έως το τέλος Ιουνίου το 70% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Όπως πρόσθεσε, παρόλο που το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει προκαλέσει κινδύνους για την υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, χάρη στον εμβολιασμό διαφαίνεται πλέον φως στην άκρη του τούνελ. Για τον λόγο αυτόν η ΕΚΤ δεν αναθεωρεί την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 4% το 2021.

Αντίθετη άποψη από την Isabel Schnabel

Την τοποθέτηση αυτή απέρριψε ως αβάσιμη με ανάρτησή της στο twitter το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 130 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 38 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 0,96% από 0,93% έναντι -0,23% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,19%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κυμαινόταν στο 1,2096 δολ. από 1,2089 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2070 δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments