Αθλητισμός

Πορτογαλία Γαλλία 2-2: Και οι δύο στους 16

Πορτογαλία Γαλλία 2-2: Και οι δύο στους 16
Πορτογαλία Γαλλία 2-2: Τελικώς και οι δύο ομάδες με την ισοπαλία κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Πορτογαλία και Γαλλία διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι η Σουηδία κατάφερε να προκριθεί στο 95 στην επόμενη φάση, ενώ από την άλλη πλευρά η Ισπανία προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Ειδικότερα, ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του Euro 2020 απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν το ματς της Πορτογαλίας με την Γαλλία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 και να περνούν αμφότερες στους «16». Οι Τρικολόρ ως πρώτοι και οι Ιβηρες ως τρίτοι στον 6ο όμιλο, ενώ δεύτεροι τερμάτισαν οι Γερμανοί.

Φάσεις και γκολ

Σε ένα ματς με τρία πέναλτι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 (31΄ πεν., 60΄ πεν. Ρονάλντο – 45΄+1 πεν., 47΄ Μπενζεμά) αλλά η «μοιρασιά» δεν δυσαρέστησε καμία από αυτές, αφού οι φιναλίστ του EURO 2016 προκρίθηκαν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, με τους «τρικολόρ» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και τους Ίβηρες την τρίτη, (δεύτερη ήταν η Γερμανία).

Η ομάδα του Ντεσάμπ θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στη φάση των «16», ενώ το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θα βρει στο δρόμο του το Βέλγιο. Στο 28ο λεπτό οι Ίβηρες κέρδισαν πέναλτι, όταν σε έξοδό του ο Γιορίς έριξε γροθιά στον Ντανίλο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Λαόθ να δείχνει αμέσως πέναλτι.

Τα τρία πέναλτι

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στο 31ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «τρικολόρ», κάνοντας το 1-0 για τους Πορτογάλους. Στο 45ο λεπτό ο Νέλσον Σεμέδο στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Εμπαπέ στη περιοχή της Πορτογαλίας, έριξε τον αστέρα των «τρικολόρ», με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR και επικύρωσε την απόφαση.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Μπενζεμα, ο οποίος νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 47ο λεπτό η Γαλλία έκανε την ολική ανατροπή, καθώς και πάλι ο Μπενζεμά με όμορφο πλασέ νίκησε και πάλι τον Ρουί Πατρίσιο με πλασέ, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό, ωστόσο το VAR διόρθωσε την λανθασμένη απόφασή του. Στο 59ο λεπτό ο Κουντέ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’ τα αριστερά και ο Λαόθ καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας και τρίτο συνολικά στο ματς. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο «CR7», ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Γιορίς ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Σεμέδο (79′ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο – Ντανίλο (46′ Παλίνια), Μουτίνιο (73′ Νέβες), Σάντσες – Μπερνάρντο Σίλβα (72′ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα – Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46′ Ντιν. 52′ λ.τ Ραμπιό) Καντέ, Πογκμπά – Τολισό (66′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ – Μπενζεμά

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments