Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στο νοσοκομείο για επανέλεγχο παραμένουν 4 Μητροπολίτες

Επίθεση με βιτριόλι: Στο νοσοκομείο για επανέλεγχο παραμένουν 4 Μητροπολίτες
Οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ.

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για επανέλεγχο παραμένουν και οι τέσσερις μητροπολίτες μετά τη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκαν από 37χρονο ιερέα. Το πιο πιθανό είναι ότι σήμερα Πέμπτη θα λάβουν εξιτήριο. Ίσως κρατήσουν τον μητροπολίτη Κονίτσης.

Υπήρχαν υποψίες

Σύμφωνα με ιερατικές πηγές, οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης. Όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σωμαράκης είχε προειδοποιήσει τον αστυνομικό να παρακολουθεί στενά τον δράστη, γιατί κατά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αντιδράσει φραστικά πολύ έντονα.

Όπως ανέφερε από πλευράς του ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, «ήμουν μέλος στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο έχω υποστεί κάποιες βλάβες στο δέρμα δεν είναι πολύ βαθιές. Έχω βγει από χθες το βράδυ το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν πάθει κάτι τα μάτια. Δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής σε κάποιον απ’ όλους». Ο 37χρονος δράστης θα οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα, καθώς δήλωσε αδιαθεσία.

Επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Ιερώνυμος: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν για το λειτούργημα του»

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από αυτό τον χώρο στον Υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση και ελπίζουμε με τη βοήθεια των γιατρών μας να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», ανέφερε στις κάμερες Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιγράφοντας το τραγικό συμβάν.

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν για το λειτούργημα του και πάνω στην εκδικητικότητα του κι έχοντας εφοδιαστεί με βιτριόλι το έριξε στα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα έχουν εγκαύματα σε σημείο του σώματος τους αλλού μικρότερα, αλλού μεγαλύτερα. Ελπίζω με τη βοήθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όλα να πάνε καλύτερα. Μας προβληματίζει όλους αυτό το συμβάν και ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η κοινωνική υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments