Διεθνή

Βρετανία: O Σατζίντ Τζάβιντ νέος υπουργός Υγείας

Βρετανία: O Σατζίντ Τζάβιντ νέος υπουργός Υγείας
Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Υγείας της χώρας μετά την παραίτηση του Ματ Χάνκοκ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ θα αντικαταστήσει τον  Ματ Χάνκοκ στα καθήκοντα του υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του εξαιτίας ενός ροζ σκανδάλου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζάβιντ παραιτήθηκε πέρσι από την κυβέρνηση αφού αρνήθηκε να αποπέμψει τους πολιτικούς συμβούλους του, όπως του είχε ζητήσει ο Τζόνσον.

Νωρίτερα, το απόγευμα η Ντάουνινγκ Στρτι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δηλώνει ότι «λυπάται» για την εξέλιξη αυτήν.

Βρετανία

«Εργαστήκαμε τόσο σκληρά ως χώρα για να πολεμήσουμε την πανδημία», αναφέρει ο Χάνκοκ στην επιστολή του. «Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι η ιδιωτική ζωή μου να αποσπάσει την προσοχή από αυτήν τη σταθερή προσήλωσή μας για έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε.

Ο 42χρονος πολιτικός, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, παραιτήθηκε αφού η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε φωτογραφίες του στις οποίες φιλάει μια γυναίκα την οποία είχε διορίσει ο ίδιος για να εποπτεύει την αποδοτικότητα του υπουργείου.

Βρετανία: Η παραίτηση και το σκάνδαλο

Η παραίτηση του Βρετανού υπ. Υγείας παραδόθηκε στα χέρια του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον μετά το ροζ σκάνδαλο που αφορούσε φωτογραφία στην οποία φιλά τη βοηθό του στο γραφείο του, στις 6 Μαΐου.

Το ροζ σκάνδαλο ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το πρόβλημα, προφανώς, ήταν πως η σχέση αυτή ήταν εξωσυζυγική και για τους δυο ενώ συνοδεύτηκε και με κάποιες φωτογραφίες των «πρωταγωνιστών». Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, για τους Βρετανούς δεν ήταν μόνο το παράνομο της σχέσης. Οι φωτογραφίες του Χάνκοκ με την Κολαντάντζελο να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται, είχαν τραβηχτεί πριν από την άρση των μέτρων.

Αμφότεροι, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό κι αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και να δώσει τροφή στα media για αυστηρότατη κριτική.

Βρετανία: Το μήνυμα του Χάνκοκ στο Twitter

Σε μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Ματ Χάνκοκ στο Twitter, έκανε γνωστό πως παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις και την επιβολή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα τα τηρούν κατά γράμμα. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταγραφεί να καταπατά αυτά τα μέτρα, όπως ανέφερε, δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments