Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά το ροζ σκάνδαλο

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά το ροζ σκάνδαλο
Βρετανία: Την παραίτησή του έκανε γνωστή πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ στον απόηχο του «ροζ» σκανδάλου που σόκαρε την βρετανική κοινή γνώμη.

Ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας της Βρετανίας παραιτήθηκε όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου από την Ντάουνινγκ Στριτ. Υπενθυμίζουμε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δεχόταν έντονες πιέσεις να απολύσει τον υπουργό του μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην χώρα.

Οι αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στον Μπόρις Τζόνσον αλλά και στον ίδιο τον Ματ Χάνκοκ, εν τέλει έφεραν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του Βρετανού υπουργού Υγείας.

Βρετανία: Η παραίτηση και το σκάνδαλο

Η παραίτηση του Βρετανού υπ. Υγείας παραδόθηκε στα χέρια του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον μετά το ροζ σκάνδαλο που αφορούσε φωτογραφία στην οποία φιλά τη βοηθό του στο γραφείο του, στις 6 Μαΐου.

Το ροζ σκάνδαλο ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το πρόβλημα, προφανώς, ήταν πως η σχέση αυτή ήταν εξωσυζυγική και για τους δυο ενώ συνοδεύτηκε και με κάποιες φωτογραφίες των «πρωταγωνιστών». Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, για τους Βρετανούς δεν ήταν μόνο το παράνομο της σχέσης. Οι φωτογραφίες του Χάνκοκ με την Κολαντάντζελο να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται, είχαν τραβηχτεί πριν από την άρση των μέτρων.

Αμφότεροι, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό κι αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και να δώσει τροφή στα media για αυστηρότατη κριτική.

Βρετανία: Το μήνυμα του Χάνκοκ στο Twitter

Σε μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Ματ Χάνκοκ στο Twitter, έκανε γνωστό πως παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις και την επιβολή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα τα τηρούν κατά γράμμα. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταγραφεί να καταπατά αυτά τα μέτρα, όπως ανέφερε, δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments