Διεθνή

Τζον ΜακΆφι: Τι έδειξε η επίσημη νεκροψία

Τζον ΜακΆφι: Τι έδειξε η επίσημη νεκροψία
Τζον ΜακΆφι: Για αυτοκτονία κάνει λόγο η επίση νεκροψία του Αμερικανού μεγιστάνα.

Η επίσημη νεκροψία στο πτώμα του Τζον ΜακΆφι έδειξε ότι αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Καταλονίας ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Τζον ΜακΆφι: Δεύτερη νεκροψία για τον μεγιστάνα

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κρεμασμένος στο κελί του την περασμένη Τετάρτη σε αυτό που κατά τα φαινόμενα ήταν μια αυτοκτονία, είπε ο δικηγόρος του την περασμένη εβδομάδα. Ο δικηγόρος του, Χαβιέ Βιλάλμπα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χήρα του ΜακΆφι, Τζάνις, του ζήτησε μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρώτης. Τζον ΜακΆφι

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του στις ΗΠΑ, που καταζητείτο για φοροδιαφυγή.

Τζον ΜακΆφι: Έκρυψε περιουσιακά στοιχεία

Σύμφωνα με την αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Μακ Άφι φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων. Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΆφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter. Τζον ΜακΆφι

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε επιπλέον σε βάρος του επιχειρηματία τον Μάρτιο κατηγορία για την προώθηση μεταξύ των οπαδών του στο Twitter αρκετών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα χωρίς να τους πει ότι πιθανόν θα αντλούσε από αυτές μεγάλα ποσά.

Τζον ΜακΆφι: Είχε αρκετά όπλα στο σπίτι

Ο Τζον ΜακΆφι είχε μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν ο γείτονάς του στο Μπελίζ, μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, δολοφονήθηκε μυστηριωδώς, ένα έγκλημα που δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία είχε ανακαλύψει τότε ότι ο ΜακΆφι ζούσε με μια 17χρονη και ότι είχε αρκετά όπλα στο σπίτι του. Ο επιχειρηματίας έκανε μια απίστευτη απόδραση, μια υπόθεση που παρακολουθούσαν στενά τα μέσα ενημέρωσης επί έναν μήνα.

Το 2015 είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη συνέχεια δεν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όταν διέφυγε από τη χώρα του της οποίας ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments