Αθλητισμός

EURO 2020: Μετάλλαξη Δέλτα και στο ευρωπαϊκό κύπελλο

EURO 2020: Μετάλλαξη Δέλτα και στο ευρωπαϊκό κύπελλο
EURO 2020: Οι Άγγλοι δεν θα ταξιδέψουν στην Ιταλία καθώς η μετάλλαξη του ιού είναι ανησυχιτική

Η Αγγλική Ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει στην UEFA τα 2.500 εισιτήρια που είχε στην διάθεση της για τον αγώνα με την Ουκρανία για τα προημιτελικά του Euro, ο οποίος θα γίνει στην Ρώμη, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού. Η FA πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου να αποτρέψει την μετάδοση της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην Αγγλία και έτσι επέστρεψε τα 2.500 εισιτήρια που είχε στην διάθεση της για τον αγώνα στην Ρώμη.

Δίνουν σε Άγγλους της Ιταλίας τα εισιτήρια

Παράλληλα η Αγγλική Ομοσπονδία ενημέρωσε πως εργάζεται μαζί με την UEFA αλλά και την πρεσβεία της χώρας στην Ιταλία, στην κατεύθυνση να δώσουν εισιτήρια σε Άγγλους που μένουν όμως στην Ιταλία, στην Ρώμη και σε άλλες γειτονικές πόλεις. Η Αγγλία εφόσον προκριθεί θα επιστρέψει στο Γουέμπλει όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Δανία-Τσεχία.

Αγγλία Γερμανία 2-0: Η Εθνική Αγγλίας κατάφερε να νικήσει την Γερμανία στο Γουέμπλεϊ και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Αγγλία και Γερμανία διασταύρωσαν τα ξίφη τους και το έπαθλο ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι η Ελβετία έγινε η έκτη ομάδα που έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Euro, καθώς μέχρι τώρα το είχαν καταφέρει σε χρονική σειρά οι Δανία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο και Ισπανία. Πλέον, είναι γνωστά και τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγγλία επικράτησε με 2-0 της Γερμανίας στο Γουέμπλεϊ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro. Στέρλινγκ και Κέιν έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των πάντσερ στο Λονδίνο (επτά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα) και έστειλαν το σύνθημα ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση ανώτερη των Γερμανών, οι οποίοι αποχαιρετούν τον Γιοκίμ Λεβ από τον πάγκο μετά από 16 χρόνια. Αγγλία Γερμανία 2-0

Οι μεγάλες στιγμές του ματς

Το μεγαλύτερο ντέρμπι Εθνικών ομάδων είχε όσα ορίζει η φήμη του. Ενταση, προσεκτικές τακτικές, μεγάλες στιγμές, πρωταγωνιστές και μοιραίους. Είχε όμως και τους Αγγλους πιο συγκεντρωμένους, αποφασισμένους και εύστοχους στην τελική προσπάθεια.

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά, αλλά αυτό άλλαξε άμεσα. Χρειάστηκαν βέβαια δύο σπουδαίες επεμβάσεις από Νόιερ (16′ απογειώθηκε στο curler του Στέρλινγκ) και Πίκφορντ (32′ σε τετ α τετ με τον Βέρνερ). Μέχρι το ημίχρονο άλλη μεγάλη στιγμή δεν είχε το ματς.

Το προβάδισμα από τον Στέρλινγκ

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι αυτός που δίνει το προβάδισμα στην Αγγλία απέναντι στη Γερμανία!

Με γκολ του εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, τα «τρία λιοντάρια» έγραψαν πήραν κεφάλι στο ντέρμπι του «Γουέμπλεϊ» και έγραψαν το 1-0 στο 75ο λεπτό! Ο Στέρλινγκ εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Λουκ Σο και με μία επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ για το 1-0!

Το γκολ του Κέιν που τελείωσε την πρόκριση

Δεν ήταν ο εαυτός του στα πρώτα ματς, άκουσε πολλά, αλλά ο Χάρι Κέιν είναι εδώ και σφραγίζει την πρόκριση της Αγγλίας στους «8». Μετά το 1-0 του Στέρλινγκ στο 75′ και το παρ’ ολίγον 1-1 του Μίλερ λίγα λεπτά αργότερα, τα Τρία Λιοντάρια βρήκαν και δεύτερο γκολ, από την ιδανική ανάπτυξη και τη σέντρα του Τζακ Γκρίλις για την κεφαλιά του φορ της Τότεναμ, σε μία παρόοια φάση με αυτή του πρώτου γκολ.

Αυτό ήταν το 7ο τέρμα του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (όσα και ο Ρούνεϊ), αλλά μόλις το πρώτο του σε επίπεδο Euro.

Οι συνθέσεις

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ, Σο, Φίλιπς, Ράις (88′ Χέντερσον), Σάκα (68′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κρόος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκόσενς (88′ Σανέ), Μίλερ (90’+2′ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69′ Γκνάμπρι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments