Ελλάδα

Νέα μέτρα: Τεστ και για τους εμβολιασμένους που δεν έχουν ανοσοποιηθεί

Νέα μέτρα: Τεστ και για τους εμβολιασμένους που δεν έχουν ανοσοποιηθεί
Νέα μέτρα: Τι θα πρέπει να προσέξουν και αυτοί που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή δεν έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις αλλάζουν συλλήβδην τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τα ταξίδια μας από τη Δευτέρα. Τα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Νέα μέτρα: Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και όσοι δεν έχουν ανοσοποιηθεί

Οι ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο αν δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται σε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών. Το self test πλέον δεν θα γίνεται δεκτό, παρά μόνον για τους ανήλικους άνω των 12 ετών. Νέα μέτρα

Ωστόσο το μέτρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Κι αυτό επειδή η πλατφόρμα για κάποιες κατηγορίες καθυστέρησε να ανοίξει, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Επιπλέον, δυσφορία εκφράζουν και όσοι έχουν μεν λάβει την πρώτη δόση και δεν έχουν κάνει τη δεύτερη, κυρίως όσοι έλαβαν το σκεύασμα της AstraZeneca, όπου το διάστημα είναι μεγαλύτερο.

Για να μεταβούν στα νησιά θα πρέπει να υποβληθούν και να καταβάλλουν το τίμημα του rapid ή μοριακού τεστ. «Αυτός που κάνει την πρώτη δόση δεν έχει ολοκληρώσει την ανοσία του» ξεκαθάρισε και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, εξηγώντας ότι θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό ή rapid test. Σημειώνεται ότι αναγκαίο είναι το αρνητικό τεστ και για εκείνους που έχουν συμπληρώσει μεν τον εμβολιασμό τους, αλλά δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τον πλήρη εμβολιασμό, οπότε και τίθεται σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού (αν και μπορεί να εκδοθεί από την επόμενη μέρα του πλήρους εμβολιασμού).

Νέα μέτρα

Νέα μέτρα: Οι εξαιρέσεις στις μετακινήσεις

Από αυτόν τον περιορισμό θα εξαιρούνται όσοι ταξιδέψουν για Εύβοια, Λευκάδα, Σαλαμίνα και όσοι μετακινούνται εβδομαδιαία, μόνο με εβδομαδιαίο self test. Για τις χερσαίες μετακινήσεις, αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments