Πολιτική

Χαρδαλιάς: Με αρνητικό τεστ στα νησιά οι ανεμβολίαστοι

Χαρδαλιάς: Με αρνητικό τεστ στα νησιά οι ανεμβολίαστοι
Χαρδαλιάς: Οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Αρνητικό τεστ (rapid test ή PCR) θα χρειάζονται από τις 5 Ιουλίου για να ταξιδέψουν στα νησιά οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για όλους τους πολίτες

Ειδικότερα, για τους ενήλικες θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapit test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα, ενημέρωσε Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Χαρδαλιάς

Τι ειπώθηκε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Φαίνεται πως έχει ανακοπεί η καθοδική πορεία της πανδημίας, που είχε σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ηλικιακό μέσο όρο των κρουσμάτων να έχει μειωθεί», ανέφερε αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου.

«Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές». Η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να οφείλεται στη χαλάρωση που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα», πρόσθεσε.

“Μειώθηκαν κατά 28% οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα”, ανέφερε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. “Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι υψηλή”, είπε στη συνέχεια. Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 761, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 423.185 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 189 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή +2.7%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments