Ελλάδα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μάχες με τις φλόγες σε δασική έκταση

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μάχες με τις φλόγες σε δασική έκταση
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μάχες με τις φλόγες σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ελειού – Πρόνων.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη φορά για φωτιά στην Κεφαλονιά, την ίδια ώρα που η φωτιά καίει περιοχή κοντά σε οικισμό στον Ωρωπό.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να σβήσει η μεταμεσονύχτια φωτιά στην Σκαλά Κεφαλονιάς και αυτή την στιγμή έχουμε νέα πυρκαγιά στον Ελειό και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι.

Στο σημείο επιχειρούν κατάσβεση 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη. Η Πυροσβεστική δεν έχει πληροφορίες σχετικά με κίνδυνο για κατοικημένη περιοχή.

Πέρα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικές, καθώς και τα πετζετέλ, στο σημείο έσπευσε να συνδράμει και η Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ελειού – Πρόννων Κεφαλονιάς δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά στον Ωρωπό: Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Ωρωπό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Συκάμινου, αργά το πρωί του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Τμήμα, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιο σπίτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments