Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά 17 μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά 17 μεταναστών
Θεσσαλονίκη: Άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε νέες συλλήψεις τεσσάρων διακινητών μεταναστών αυτή την φορά στην συμπρωτεύουσα.

Αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, για δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Υπενθυμίζουμε πως πέραν του περιστατικού στην Θεσσαλονίκη, στα τέλη Ιουνίου, η αστυνομία είχε συλλάβει και παραδώσει στην ΕΥΠ τρεις ακόμη διακινητές.

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς ο οδηγός και ο συνοδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου, όταν αποβίβασαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο Βασιλούδι, επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών διακινητών, ηλικίας 23 και 25 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και αντίσταση.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Η σύλληψη των άλλων δύο διακινητών

Στην άλλη περίπτωση, μετά από καταδίωξη στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στη Γερακαρού, συνελήφθησαν δύο νεαροί, οι οποίοι μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο δέκα αλλοδαπούς που δεν διέθεταν έγγραφα νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα και όταν έκαναν στον οδηγό σήμα στάσης, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός και ο συνοδηγός βγήκαν έξω και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

ΕΥΠ: Στα χέρια της 3 Τούρκοι διακινητές μεταναστών με πλαστές ταυτότητες της Ιντερπόλ

Στα τέλη Ιουνίου, τις ελληνικές αρχές απασχόλησε άλλη μία υπόθεση που αφορούσε διακινητές. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν και παρέδωσαν στα χέρια της ΕΥΠ 3 Τούρκους. Η ΕΥΠ εξετάζει κατά πόσον η επιχείρηση ήταν βιτρίνα για μετακίνηση ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις. Πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση στη διεθνή σκακιέρα διακίνησης μεταναστών.

Η πληροφορία

Ήταν 1η Ιουνίου όταν στα γραφεία της ΟΠΚΕ έφθασε μια πληροφορία που μίλαγε για έναν μυστηριώδη άνδρα, γύρω στα 45 που κυκλοφορούσε κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών. Ο περίεργος άνδρας που μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες παρουσιάζεται ως ξένος αστυνομικός, πλευρίζει αλλοδαπούς και τους προτείνει διάφορες εξυπηρετήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί δέχθηκαν να πληρώσουν χρήματα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να πετάξουν από τη χώρα μας για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία. Μάλιστα, αν το επιθυμούσαν θα μπορούσε να τους χορηγήσει και ελληνικά διαβατήρια. Θεσσαλονίκη

Σοβαρή υπόθεση αναφέρουν ειδικοί της ΕΥΠ

Οι αναλυτές της ΕΥΠ από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όχι τόσο η εθνικότητα των τριών συλληφθέντων που ούτως ή άλλως μπαίνει στο μικροσκόπιο αλλά οι επαφές, οι διασυνδέσεις τους και ο τρόπος που δρούσαν στη χώρα μας. Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είναι ποιοι και προς ποιες χώρες διακινήθηκαν μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι όπως και το αν στόχος ήταν να κάνουν διακίνηση μεταναστών και προσφύγων ή αυτή η μπίζνα χρησιμοποιήθηκε ως βιτρίνα για άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή, να μετακινηθούν προς συγκεκριμένα σημεία άτομα που υπάγονται στις κόκκινες λίστες των υπηρεσιών όπως καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments