Αθλητισμός

Ελλάδα – Τσεχία: Η ώρα της εκδίκησης για την Εθνική

Ελλάδα – Τσεχία: Η ώρα της εκδίκησης για την Εθνική
Ελλάδα - Τσεχία: Με στόχο το εισιτήριο για το Τόκιο, η Εθνική καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας, με την οποία διατηρεί ανοιχτούς λογαριασμούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διέλυσε την Τουρκία, τη διέλυσε με 81-63 και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ελλάδα – Τσεχία: Ανοικτοί λογαριασμοί

Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει ξημερώματα Δευτέρας (5/07, 2:05) κόντρα στην Τσεχία, που «σόκαρε» τον οικοδεσπότη Καναδά με το καλάθι του Σατοράνσκι στην εκπνοή της παράτασης.

Κόντρα σε μια ομάδα με την οποία η «γαλανόλευκη» έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Τότε η εθνική μας ομάδα ήθελε νίκη με διαφορά 12 πόντων κόντρα στην ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όμως δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα στο ματς με την Τσεχία πήρε τη νίκη αλλά με +7, με αποτέλεσμα να φύγουν οι Τσέχοι με χαμόγελα από τη Σενζέν.

Ώρα για εκδίκηση λοιπόν, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ελλάδα - Τσεχία

Η Ελλάδα δε χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη διαφορά.

Νίκη και με ένα πόντο διαφορά αρκεί ώστε να βρεθεί η ομάδα του Ρικ Πιτίνο στο Τόκιο και να αφήσει τους Τσέχους με τις βαλίτσες στο χέρι.

Ελλάδα – Τουρκία 81-63

Τα ξημερώματα της Κυριακής το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 81-63 της Τουρκίας στα ημιτελικά και πλέον καλείται να διαψεύσει την αρνητική παράδοση που το θέλει να χάνει το τρένο της πρόκρισης για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά (σε 11 τουρνουά έχει πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο σε αυτό που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 στην Αθήνα). Ελλάδα - Τσεχία

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (14π.) σάλπισε στη δεύτερη περίοδο την αντεπίθεση, με τους Νικ Καλάθη (18π., 6ασ.) και Κώστα Σλούκα (15π., 9ασ.) να ανταποκρίνονται στην επανάληψη και να οδηγούν εκ του ασφαλούς την Εθνική στο θρίαμβο, έχοντας επιστρέψει από το -14 του πρώτου δεκαλέπτου (22-8).

Άξιοι συμπαραστάτες τους στο δεύτερο ημίχρονο οι κυρίαρχοι της ρακέτας, Γιώργος Παπαγιάννης (14π., 13ρ.) και Ντίνος Μήτογλου (10π., 12ρ.). Ωστόσο, κλειδί της επιτυχίας ήταν αναμφίβολα η άμυνα της ελληνικής ομάδας, η οποία ενεργοποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο, αποσυντονίζοντας το παιχνίδι των αντιπάλων.

Από την Τουρκία ξεχώρισε ο σούτινγκ γκαρντ των Φιλαδέλφεια 76ερς, Φουρκάν Κορκμάζ, με 20 πόντους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments