Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Χαίρει άκρας υγείας

Πάπας Φραγκίσκος: Χαίρει άκρας υγείας
Πάπας Φραγκίσκος: Η μετεγχειρητική πορεία του εξελίσσεται ομαλά χωρίς καμία απολύτως επιπλοκή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό από τους θεράποντες γιατρούς της καθολικής πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι, είναι καλά στην υγεία του και η μετεγχειρητική πορεία του πάπα Φραγκίσκου δεν προκαλεί κανενός είδους ανησυχία.

Πάπας Φραγκίσκος: Θετική έκβαση στην εγχείρηση

Ο ποντίφικας υποβλήθηκε την Κυριακή το απόγευμα σε επέμβαση τρίωρης διάρκειας λόγω εκκολπωμάτων στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φραγκίσκος μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά για επτά ημέρες και ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στο Βατικανό μέσα στην Κυριακή, αν οι γιατροί δώσουν την σχετική έγκριση.

Η συγκεκριμένη επέμβαση είχε προγραμματισθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ελάχιστοι συνεργάτες του το γνώριζαν. Ο Αργεντινός πάπας θέλησε να μεταβεί στο νοσοκομείο Τζεμέλι με μικρή συνοδεία, «ως ένας απλός ασθενείς, ανάμεσα σε όλους τους άλλους αρρώστους», όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Πάπας Φραγκίσκος: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από Ιταλούς γονείς. Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου του 1958. Ο Μπεργκόλιο έλαβε πανεπιστημιακό τίτλο στη φιλοσοφία από το Κολέγιο Μάξιμο Σαν Χοσέ στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν και στη συνέχεια δίδαξε λογοτεχνία και ψυχολογία στο Κολέγιο της Ιμακουλάδα (Αμώμου Συλλήψεως) στη Σάντα Φε και στο Κολέγιο του Σαλβαδόρ (Σωτήρος) στο Μπουένος Άιρες. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 13 Δεκεμβρίου του 1969 από τον αρχιεπίσκοπο Χοσέ Ραμόν Καστελλάνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και Θεολογική Σχολή του Σαν Μιγκέλ. Ο Μπεργκόλιο υπηρέτησε ως διδάσκαλος των δοκίμων και δίδασκε ως θεολόγος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του κονκλαβίου του 2013, μετά από την παραίτηση του Βενεδίκτου ΙΣΤ΄, εξελέγη Πάπας. Αν και δεν είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας (ο Γρηγόριος ο τρίτος, συριακής καταγωγής, διετέλεσε Πάπας από το 731 έως το 741), είναι ο πρώτος Νοτιοαμερικανός Πάπας.

Το 2017 αναγνώρισε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Α΄ ως σεβάσμιο που αποτελεί το δεύτερο στάδιο από τα τέσσερα της διαδικασίας αγιοκατάταξης. Πάπας Φραγκίσκος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments