Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 6/7: Ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων

Κρούσματα σήμερα 6/7: Ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων
Κρούσματα σήμερα 6/7: Προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων.

Τα κρούσματα για σήμερα 6/7 θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, τα οποία αναμένονται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 801 κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα 6/7: Αναμένεται μεγάλη αύξηση

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σημείωσε πάντως ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Κρούσματα σήμερα 6/7

Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση. Τόνισε δε, ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχεται από την νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λήγω των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. Επισήμανε ότι για την μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

Κρούσματα σήμερα 6/7

Κρούσματα σήμερα 6/7: Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Όπως τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης για τα λύματα, όπου είχαμε αύξηση 60%. Ο καθηγητής μίλησε για τον κίνδυνο «αναζοπύρωσης» της πανδημίας και το γεγονός ότι απέχει το τείχος ανοσίας.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα». Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου». Lockdown

Κρούσματα σήμερα 6/7: 2.000 κρούσματα στα τέλη Ιουλίου

Κυριαρχία του στελέχους «Δέλτα» στη χώρα μας πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο και αύξηση των κρουσμάτων στα 2.600 προς το τέλος Ιουλίου βλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ieidiseis.gr ο καθηγητής σημειώνει ότι η μέση τιμή κρουσμάτων της τρέχουσας εβδομάδας ήταν 742. Το επόμενο 7ήμερο το μοντέλο του ΑΠΘ δείχνει 1143 κρούσματα και μέχρι τέλη Ιουλίου υπολογίζεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 2600. Κρούσματα σήμερα 6/7

Το 40% των πλήρως εμβολιασμένων έχει συνυπολογιστεί στο μοντέλο του ΑΠΘ και όπως λέει ο καθηγητής, αν σταματήσουμε να κάνουμε 90.000-100.000 εμβολιασμού την ημέρα και επιβραδύνουμε, τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Άρα μέχρι 30 Ιουλίου πάμε με την συγκεκριμένη τάση και από τον Αύγουστο όλα θα εξαρτηθούν από τα τηρούμενα μέτρα προστασίας και τους εμβολιασμούς μέσα στον τρέχοντα μήνα Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments