Διεθνή

Ερντογάν: Αυτό είναι το θερινό του παλάτι με 300 δωμάτια

Ερντογάν: Αυτό είναι το θερινό του παλάτι με 300 δωμάτια
Ερντογάν: Προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που η οικονομική κατάσταση δυσχεραίνει.

Αδιόρθωτος φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχτισε για τον ίδιο ένα επιβλητικό θερινό παλάτι με 300 δωμάτια, 85.000 τ.μ., ιδιωτική παραλία και πισίνα, την ώρα που η Τουρκική οικονομία καταποντίζεται.

Υπενθυμίζεται πως το 2014, ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε το νέο Προεδρικό Μέγαρό του, που είναι επίσης πολύ επιβλητικό.

Ερντογάν: Το πολυτελές θερινό θέρετρο

Η κατασκευή της πολυτελούς θερινής έπαυλης, που εκτείνεται σε έκταση 85.000 τ.μ. και διαθέτει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία, ολοκληρώθηκε το 2019 και περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sozcu», πέντε κτίρια στον Κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας, στη νοτιοδυτική Τουρκία, απέναντι από τη Ρόδο, ακόμη και αίθουσες συνεδριάσεων, αν προκύψει κάτι έκτακτο και ο Ερντογάν δεν προλαβαίνει να μετακινηθεί στην Άγκυρα.

Ερντογάν

Το πρότζεκτ αυτό έχει δεχθεί μαζικά πυρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις όχι μόνο για το δυσθεώρητο κόστος του -κάπου 85,6 εκατ. δολάρια-, αλλά και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αφού κόπηκαν περίπου 50.000 δέντρα για την κατασκευή δρόμου πρόσβασης, μήκους 17 χιλιομέτρων.

Τα σχέδια του Okluk State Guest House του Ερντογάν, του Προεδρικού Κρατικού Ξενώνα, όπως λέγεται, ανέβασε στον λογαριασμό του ο αρχιτέκτοντας Şefik Birkiye, ο οποίος σχεδίασε το κτιριακό σύμπλεγμα με την παραλία, που δημιουργήθηκε με μπάζα, και περιλαμβάνει μπάνγκαλοους.

Ερντογάν

Ο ίδιος αρχιτέκτονας βρίσκεται πίσω από το προεδρικό παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα, που δέχθηκε έντονες επικρίσεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος, το υψηλό κόστος, που έφθασε τα 615 εκατομμύρια δολάρια, και το «παρακμιακό» του στιλ.

Τη θερινή έπαυλη κατασκεύασε η Rönesans Holding, που έχτισε και το «Λευκό Παλάτι» στην Άγκυρα. Ολα αυτά, την ώρα που κατασκευάζεται και τρίτο προεδρικό παλάτι για τον Ερντογάν, στην Αχλάτ, στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς της Τουρκίας. Ερντογάν

Ερντογάν: Το πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο

Το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας (τουρκικά: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, μτφ. «προεδρικό σύμπλεγμα») είναι η κατοικία του Προέδρου της Τουρκίας. Το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα βρίσκεται στην περιοχή Μπεστεπέ της Άγκυρας, μέσα στο άλσος του Ατατούρκ. Το κτίριο αντικατέστησε το μέγαρο Τσανκαγιά, το οποίο είχε κτιστεί την εποχή του Ατατούρκ. Ερντογάν

Εγκαινιάστηκε επισήμως ως επίσημη κατοικία του προέδρου της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις 29 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της Δημοκρατίας, επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το κτίριο είχε αρχικά το όνομα Ακ Σαράι (Λευκό Παλάτι), αλλά τις 3 Ιουλίου 2015 έλαβε επισήμως το όνομα Προεδρικό Σύμπλεγμα (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi).

Το μέγαρο αρχικά κατασκευάστηκε ώστε να είναι το γραφείο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας. Όμως, μετά τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Τουρκικές προεδρικές εκλογές 2014 τον Αύγουστο, ανακοίνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 ότι το κτίριο θα χρησιμοποιούταν ως η νέα έδρα του Προέδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments