Οικονομία

Φορολογούμενοι: Δουλεύουμε 179 ημέρες τον χρόνο για φόρους και εισφορές

Φορολογούμενοι: Δουλεύουμε 179 ημέρες τον χρόνο για φόρους και εισφορές
Φορολογούμενοι: Μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (Μάρκος Δραγούμης) δείχνει πως δουλεύουμε το μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (Μάρκος Δραγούμης) δείχνει πως δουλεύουμε το μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τις 179 από τις 365 ημέρες του χρόνου σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόμαστε προκειμένου να πληρώσουμε φόρους και εισφορές. Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και το έλλειμμα τότε οι ημέρες μετατοπίζονται σε 221.

Για το 2021

Το 2021 θα χρειαστεί να δουλέψουμε 75 ημέρες για την πληρωμή έμμεσων φόρων, 60 ημέρες για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, 43 ημέρες για την πληρωμή άμεσων φόρων και μία ημέρα για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου», ανέφερε στη μελέτη ο κ. Κωνσταντίνος Σαραβάκος, συντονιστής Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΚΕΦίΜ.

Τι έδειξαν τα στοιχεία για το 2020

Για το 2020 εργαστήκαμε για το κράτος 175 ημέρες, ενώ αν συνυπολογιστεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, τότε η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας το 2020 ήρθε 42 ημέρες αργότερα, δηλαδή την 6η Αυγούστου», διαβάζουμε στην εν λόγω μελέτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments